http://blocgran.cat/?p=5244
Viva Artur Mas y la economía española!
març 30, 2011 | Fantassin Manel |
Dilluns Madrid estava feliç amb el president català. Quan l’anterior, en Montilla, havia anat al mateix fòrum, ho feu parlant de la creixent “desafecció” dels catalans amb Espanya. Però l’objectiu explícit del Molt Honorable Artur Mas no són els rotlles identitaris típics del “polacos” sinó “que l’economia espanyola rutlli”.
.
Tanmateix, en plena recta final per la Consulta Sobiranista de Barcelona, qualsevol altre català de bé hauria venut el seu suport estable a Madrid a canvi de 3 condicions (dues d’elles ben barates però que fa anys que ens fan molt de mal):
1-Pacte fiscal, 2-abolició de la prohibició de parlar en català al Congrés dels Diputats, i 3-restitució de TV3 a València amb supressió de la multa contra ACPV.
.
Quin respir per l’espanyolada rampant que en Mas digui que no té cap altre interès que la seva proposta d’un pacte fiscal per a després de 2013 sigui tinguda en compte! Ja ho deia en Rajoy que la seva intenció (no va dir “final” però se sobreentén) era escoltar-nos molt atentament. Estic segur que els prohoms espanyols destinats a gaudir del recolzament de Catalunya ho tindran “molt en compte ” a l’hora de donar-nos algun típic peixet com els del cove de l’època pujolera.
.
I per què li costa tant a CiU vendre el suport inevitable a canvi de menudències cosmètiques? La del Congrés, per exemple, és l’excusa que posen les instàncies europees per negar l’oficialitat del català a l’europarlament és fonamental perquè el català sigui acceptat a Europa. Però també hem vist que durant anys l’únic que tocava els collons parlant en català i sent callat com a un gos era en Tardà. Què hauria passat si la resta dels diputats “nacionalistes” haguessin tingut allò que cal tenir per parlar en tot moment, sense recular, en català?
.
Tinc un conegut que fa trenta anys era un friki, perquè quan, en aquella època, l’independentisme era a l’esquerra, i pràcticament tots els catalanistes de dreta eren simplement espanyols, aquest company era l ‘únic que es definia de dreta i independentista. Ara, en canvi, l’independentisme comença a fer forat en la dreta, però llavors eren quatre d’Estat Català i ell, però el seu model era en Miquel Sellarès. Per aquesta raó sempre va pensar que CiU faria el canvi vers la responsabilitat nacional. El dimarts me’l vaig trobar i només me’n va dir pestes: “però què cony fa a Madrid aquest Mas?” i “no hi ha res a fer, entre la pela i la pàtria trien la pela i ens posen en Pujol dient missa per distreure’ns!” (en referència als darrers comentaris autocrítics -que no independentistes- de l’expresident).
.
Com a mi no em ve de nou, perquè mai me’ls he cregut, és difícil que em frustri com ell. Ja ho sé que a Madrid no s’hi va a defensar res nostre, a Madrid s’hi va a fer negocis perquè són els que tenen els nostres diners i alguna cosa caurà! És així de mesquí, el tema! Després llegim ahir al Financial Times que els inversors estan preocupats per les demandes de Mas en relació al dèficit públic espanyol, però també ahir deia en Pujol que els polítics europeus han pressionat abans CiU perquè donés suport al govern espanyol. Per tant, caldrà veure si aquesta vegada podrà més el patriotisme del nostre president o els interessos d’Espanya mediats per Europa (a través dels articles d’en Víctor Mallet al prestigiós rotatiu britànic).
.
Us he de dir que no seria pessimista si veiés gestos simbòlics, com els que us deia sobre les actituds convergents, més valentes en relació al català. Veurem els diputats convergents enrocant-se parlant català a congrés fins que els treguin els seguretes a empentes? Veurem com desapareix la multa d’ACPV i es restitueix el senyal de TV3 al sud de la Sènia? Aquesta pot ser la prova del cotó, i no les alegries dels empresaris madrilenys perquè el President Mas només vol “que l’economia espanyola rutlli” i promet el suport català a canvi que la seva proposta sigui tinguda en compte després de 2013!
.
.
.
.
(Gotholonia)
Etiquetes Política catalana | 22 comentaris »
març 31, 2011 a les 12:19 am
Es penós i fa pena. Però el sectarisme es aixsò que tenim ací dalt, novament. Vaja, gairebe mai ha marxat.
Cordialment,
Andreu
març 31, 2011 a les 12:29 am
març 31, 2011 a les 6:19 am
març 31, 2011 a les 6:45 am
d’allò que els mateixos actors reconeixen que és comèdia,
a part de ser poc patriòtic és també una altra forma de sectarisme
març 31, 2011 a les 7:37 am
març 31, 2011 a les 11:53 am
març 31, 2011 a les 2:41 pm
De fet vivim en mons diferents!
març 31, 2011 a les 3:00 pm
març 31, 2011 a les 3:21 pm
Està per veure si tindrien pebrots de prohibir algú parlar en anglès!
Per què collons han de prohibir-me parlar català en aquelles instàncies que jo pago? Per què han de prohibir-me l’emissió i la recepció de televisió en el meu idioma en el meu territori i m’han de multar per això? …sense que aquells “dels meus” que són necessaris per governar Espanya “no condicionen el seu suport” a corregir-ho sinó solament a “que millori l’economia d’Espanya”.
Per què els diputats que jo pago no exerceixen amb dignitat i per què acaten -de manera indigna- que se’ls faci callar com gossos i després -com el gos de pavlov- ja no ho intenten més -cas d’ERC- o no ho han intentat mai els que parteixen de posicions més servils ????
març 31, 2011 a les 3:24 pm
Per altra banda crec que CiU no gosarà fer res que els situï en el camí del “no retorn”, de situar-se fora de la Llei dels espanyols, i així doncs haurem de esperar a que visquin un procés intern d’escissions. En aquest cas el fracàs és el processador de gent ben intencionada com algunes persones que es manifesten per aquí, una pèrdua de temps i d’oportunitats.
març 31, 2011 a les 3:39 pm
Si hem d’acceptar que algú tingui el patriotisme distret a canvi de pertànyer a una prestigiosa família política, estem ben arreglats !
Tot i això, entenc el que vols dir sobre el camí de “no retorn” i reconec que és legítim …però discrepo que, al Congrés dels Diputats, plantar-se parlant català sigui -com deia en Bono- tal il·legal com fumar: no podem admetre que el nostre idioma sigui, enlloc, delictiu !
març 31, 2011 a les 5:36 pm
març 31, 2011 a les 6:01 pm
(empesa per interessos de curta mirada)
per tal de fer-li un acompanyament vers la sobirania.
Quan veiem que una majoria catalanista vota CiU, en tant que abanderada del catalanisme i, a continuació, CiU en comptes de fer catalanisme
(mantenint-se ferma en els nostres trets identitaris)
allò que fa és alegrar els espanyols, com l’altre dia a Madrid, dient-los que l’únic que vol és que que l’economia espanyola rutlli,
cal que, en comptes de dir
“CiU és majoria, pot fer tant espanyolisme com vulgui”
o en comptes de dir “CiU pertany a la família lliberal i per tant pot fer tant espanyolisme com vulgui”
cal que diguem:
“si sou necessaris per sostenir el govern, cony! al menys feu que a canvi eliminin també les prohibicions que ens denigren!”
De què haurà servit el suport a PSOE o al PP si després hem d’escoltar els Pujols de torn lamentant-se
“que l’altre no ha estat lleial amb nosaltres”
…si ni tan sols hem exigit
(a canvi del nostre suport)
que deixin de prohibir els nostres trets culturals i els nostre mitjans de comunicació en territori de parla catalana i en institucions que nosaltres paguem ?
L’explicació és simple: “patriotisme distret” (distraccions pecuniàries),
però no ser majoria no els legitima; ara bé, comprenguem les seves febleses i “acompanyem-los” a la llum democràticament, és a dir, CRITICANT-LOS constructivament.
març 31, 2011 a les 6:33 pm
març 31, 2011 a les 8:20 pm
abril 1, 2011 a les 1:42 am
O sia que aquells il.luminati que sostenen, com a bons despotes poc il.lustrats, que el poble va votar la majoria per a que fessin B, i després fan el contrari, diuen, diuen, i menteixen, i menteixen, arriba la seguent elecció i la majoria del poble, democraticament, torna a donar la majoria als mateixos de CiU. I aixi potem dues generacions de catalans. Qui es qui enganya? l’il.luminati, que vol enganyar o no s’entera, i, sobretot, no se n’adona del valor de la raó en democracia, que es la que surt de les eleccions.
Andreu
abril 1, 2011 a les 6:40 am
abril 1, 2011 a les 6:48 am
jo en conec uns quants de convergents independentistes, però són de base. Tot i això em diuen que la seva posició és la majoritària a la base però que hi ha una rasa entre la direcció i ells. Jo pensava que era una qüestió tàctica, democràticament assumida, d’anar a poc a poc, però sembla que no, que és ideològica.
Ara bé, base i direcció no són comarques diferents, sinó que l’una és representació de l’altra!
o sigui que podríem preguntar-nos com pot ser un una instància que és de representació de la base no comparteixi els postulats de la base. No sé si és un partit gaire democràtic en l’ordre intern de baix a dalt …o a l’inrevés!
abril 1, 2011 a les 6:59 am
que el poble hagi donat a una federació de partits la majoria dels vots no treu que el poble hagi donat també la majoria dels vots a una suma de partits:
No és pas menys democràtic el segon recompte que el primer. No deus pas insinuar que no fou tan democràtica la majoria del Tripartit que la de l’actual Bipartit!
.
De tota manera jo insisteixo que estem parlant de dues coses diferents:
ningú nega ni la democràcia ni el mèrit de les majories,
allò que fem és valorar si algú (tan democràtic i tan valorat pel poble com calgui)
actua amb coherència independentista
o no actua amb coherència independentista.
.
La seva legitimitat democràtica no la critiquem pas
però tenim dret a criticar allò que valorem que no va en sentit independentista.
abril 2, 2011 a les 1:05 am
Es fals que es pugui comparar el tripartit amb l’actual govern nacionalista de CiU, pesidit per Artur Mas.
Es de calaix. CiU és una opció electoral única, amb una unica llista per circumscripció, i amb un únic presidenciable.
Andreu
abril 2, 2011 a les 11:55 am
abril 2, 2011 a les 2:41 pm