divendres, de març 25, 2011

NOU EIX INDEPENDENTISTA

Nou article al Bloc Gran del Sobiranisme:



NOU EIX INDEPENDENTISTA

 març 25, 2011 |  Fantassin Manel |

L’olla de grills que escenifica el BIPARTIT no seria tan ridícula si hagués esperat unes quantes setmanes més a evidenciar-se, per allò dels 100 dies…! Ja va fer prou lleig la reculada sobre el Concert Econòmic de l’endemà de les eleccions, però hauríem d’haver previst que aquest “desert legislatiu” (tanta pressa que tenien, els convergents, i després només veiem  iniciatives amb la signatura de López Tena!)  i que l’escàndol del currículum de la Molt Horable Vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, només seria la punta de l’iceberg. Encara que, en el fons, té gràcia que s’hagi manifestat el desori en el tema estrella de la proposta electoral: l’impost de successions.
.
Si al menys veiéssim resultats simbòlics! El senyor Rajoy ha aconseguit fer callar la “Brunete Mediática Anticatalana” per a preparar el futur suport convergent al govern PP. Així, doncs, en Mas “el desitjat” té poder: el poder de condicionar el seu suport a canvi que es permeti l’ús del català al Congrés dels Diputats Espanyol (com sabem, aquesta és la condició sine-qua-non que posa Europa per permetre l’ús del català al Parlament Europeu). Per què CiU no posa aquest preu al seu suport? Doncs perquè qui mou els fils de CiU no té cap interès pel català. De moment ja hem vist quins són els objectius: per una banda desmuntar els serveis públics per a poder compensar l’exoneració a les grans fortunes de contribuir al benestar de tots, eximint-los de l’impost de successions; per l’altra banda desactivar l’independentisme a partir de permetre que alguns catalans puguin beneficiar-se de les molles que els cauen del nostre espoli (Fainé, Rossell, Piqué, Lara,  Duran Lleida, Godó…).
.
En aquest darrer objectiu en Duran és fonamental perquè aquest eix hispànic és conscient que el nou independentisme deriva de les iniciatives estatutàries de l’anterior Govern, en concret de la reacció catalana front els inevitables tics anticatalans dels espanyols sempre que decidim moure fitxa (Estatut, Papers de Salamanca, declaracions sobiranistes des de la Generalitat, etc.). Front l’Eix Catalanohispànic ja no serveixen els vells eixos. Els eixos sociològics no sempre coincideixen amb els eixos tàctics. Fixeu-vos com, a les darreres eleccions, la manc d’unitat en el centre-dreta independentista ha fet polaritzar el vot entre l’espanyolisme tronat del PP i el catalanisme espanyolautonòmic de CiU!
.
L’independentisme s’havia situat, durant els anys vuitanta, en l’eix tàctic que enfrontava els partits parlamentaris amb les posicions revolucionàries, perquè la “Realpolitik” s’oposava a la utopia. Però, després, aquests mateixos utòpics han acabat assimilats pel Sistema, a Catalunya i a la resta del mon. Ara, per a enfrontar-se a l’Eix Catalanohispànic (de Fainé, Rossell, Piqué, Lara,  Duran Lleida, Godó i derivats),  ja no serveixen, a nivell tàctic, els vells eixos:  ni “dreta-esquerra”, ni “seriós-utòpic”, ni “pacífic-violent”, ni “espanyolista-catalanista” …ni tampoc “autonomista-sobiranista”, perquè hem vist prou bé, amb l’exemple parlamentari de CiU i d’ERC, què passa quan els nostres s’apoltronen !
.
Hem vist com el “Front Electoral” (RCAT, SI, ERC…) ha malbaratat els guanys d’un creixement espectacular de l’independentisme, creixement gestat en el compromís voluntari de milers de catalans treballant en actes de sobirania, al marge de les dietes parlamentàries, com les Consultes Sobiranistes i  tot d’iniciatives difícilment intregrables, ni en la cosmovisió catalanyola ni en la letàrgia parlamentària. Per això la “unitat” no sols no vindrà d’unes eleccions, al contrari: vindrà de l’estructuració, des de la base, de les entitats que impulsen totes aquestes inicitives, com l’Assemblea de Catalunya, i sempre en el context del treball de camp en lluites engrescadores. El nou eix, per tant, s’ha de constituir -s’està constituint- en la dialèctica que oposa “parlamentaristes a activistes”.
.
.
.
.
.
(Gotholonia)

13 respostes

  1. Guim diu:
    Ara que les coses van malament per bona part de la població, els electors han triat polítiques més conservadores. És a dir, i simplificant, retallades. Jo he percebut en no poques persones aquest sentit comú que no és res més que egoisme de voler que retallin… els altres, però a mi no. I al final passa que precisament retallen al pobre que va votar Cameron, o al pobre que va votar Mas. No pas als rics.
    Clar que les retallades, com les guerres, si es venen “patriòtiques” tenen millor sortida.
  2. Fantassin Manel diu:
    Si, arreu i aquí i a Espanya també. Qualsevol política, quan la vens definint-la de patriòtica t’estalvies molts mals de cap perquè quin no vulgui passar per l’aro serà tatxat de poc patriota.
  3. Indigeta diu:
    S’ha notat un espectacular canvi a millor amb el nou Govern, ara s’impossa el sentit comù, enfront de la disbauxa del tripartit.
    Ha passat poc temps, els que ara estan a la oposició no han tingut ni la decencia de donar els 100 dies de gràcia i com estaba cantat, des del primer dia s’han esforçat en possar pals a les rodes als que amb corratge han de fer front a la catastròfica herencia de terra cremada que volguda i planificadament han deixat.
  4. Fantassin Manel diu:
    Tot plegat són mandangues de “més del mateix”, jo no perdria gaire temps en discussions sobre l’administració autonòmica dels darrers inquilins ni sobre els esforços autonòmics dels nous. Els d’abans van fer el ridícul i els d’ara s’hi han posat a fons. No perdem el temps i anem de cara a allò important, precisament ara acabo d’escoltar una frase interessant al darrer programa de Som Ràdio: “l’Artur Mas pot passar a la història com el president que va proclamar la Independència o com el patètic darrer que s’hi va oposar”.
    Per cert, que estic desitjant que arribi el dia de la votació al Parlament, de la Proposició de Llei de Declaració Unilateral de la Independència de Catalunya que va presentar ScI, per veure com queda marcat a foc, amb noms i cognoms, els diputats que passaran a la història per haver votat en contra dels drets nacionals de Catalunya!
  5. vallfosca diu:
    Bona percepció aquesta de “parlamentaris-activistes”, si fos certa,perquè malauradament al meu entendre, molts d’aquests “activistes” voten també als representants de l’establishment parlamentari. La novetat pot ser que ara amés de votar-los fan “activitats” pel seu compte.
    Crec, mentre la cosa vagi així, que CiU ha de fracassar amb estentor per tal que el ramat abandoni un vaixell que va de pet contra les roques.
  6. Ramon2 diu:
    Mai havia llegit tantes bajanades juntes:
    1. “[CiU preten] desmuntar els serveis públics per a poder compensar l’exoneració a les grans fortunes de contribuir al benestar de tots, eximint-los de l’impost de successions.”
    Acabar amb el maleit impost de succesions, i tambe amb el de donacions, es una condicio imprescindible per a evitar que el capital marxi a Madrid, Valencia o Navarra. En un altre ordre de coses, recordem com algu tan catalanista i d’esquerres, i que tant ha viscut d’ambdues coses, com en Lluís Llach, ha radicat la seva fundació a Madrid per estalviar-se calers. No vull ni pensar en el que faran els no creients per estalviar-se milions. Pel que fa a la segona part de la frase, no crec que CiU tingui cap interes en fer-se malveure reduint les prestacions en salut i ensenyament. Si ho fan es perque no hi ha un ral a caixa, i el que abans del Tripartit era normal ara ha esdevingut luxe asiàtic. Per cert, que els 500 o 600 milions que deixaria el manteniment del impost de succesions no donen ni per pagar la neteja dels llençols. La gran rebaixada d’ingressos del imposts la van fer els progressistes del Tripartit.
    2. No veig com es pot desactivar l’independentisme fent favors als Godó, Pique, Rosell … En tot cas aixi activarien el PP, al independentisme ni fu ni fa.
    2. “… a les darreres eleccions, la manc d’unitat en el centre-dreta independentista ha fet polaritzar el vot entre l’espanyolisme tronat del PP i el catalanisme espanyolautonòmic de CiU!”
    Sobre a qui votar a les ultimes eleccions catalanes, i, com diria el Eugenio, que al cel sigui: “Que hay alguien mas?”. Home si, hi ha el PSOE. Es aquest el centre dreta independentista? Els indepes no necesiten enemic. Ells tots solets es maten.
    Fantassin, com també diria el Eurgenio, “Faci-s’ho mirar”.
  7. Fantassin Manel diu:
    Vallfosca: la qüestió és que mentre la mobilització ha estat al carrer tot eren lloances dels uns i preocupació dels altres, i que quan la cosa “ha entrat en seu parlamentària” tots plegats han començat a fer el ridícul”.
    CiU practicava l’estratègia que no bellugar-se gaire per no pifiar-la esperant recollir els vots de la gent que s’indignava amb els altres, però tot ha estat començar a pencar ja hem començat a sentir soroll, de tota manera qui acostuma a sucar més del soroll i del ridícul dels parlamentaris és l’abstencionisme.
    En canvi en les Consultes Sobiranistes i altres iniciatives populars no hi ha tan perill de corrupció ni de fer el ridícul.
  8. Fantassin Manel diu:
    Ramon2:
    No barrejaré l’impost de successions amb el de donacions. Podem discrepar sobre si hi ha o no relació entre el desmantellament dels serveis públics i el soroll ridícul que fan CiU i Unió respecte de l’impost de successions, però és obvi que afavoreix només les grans fortunes. També és obvi que fa lleig l’incompliment de la promesa electoral d’eliminar-lo, com fa lleig la topada entre CiU i Unió al respecte.
    Ara bé, si és veritat que no hi ha un ral a la caixa (per culpa del Tripartit o de qui sigui) potser que en comptes de retallar prestacions s’abstinguin de retallar impostos a les grans fortunes.
    Ah! Això dels Godó, Piqué, etc i la desactivació de l’independentisme! Donc si, és fonamental. Has de pensar que l’EIX CATANYOL està molt preocupat pels efectes en l’economia espanyola de la deriva independentista catalana. I més preocupats encara que CiU s’hi vegi abocada també.
    I tens raó, en les baralles entre independentistes n’hi ha prou per acabar amb l’independentisme. Tens raó i la meva tesi és que la causa està en la poltrona parlamentària, perquè mentre estaven pencant a peu de carrer en les consultes sobiranistes tot rutllava. Per tant, per evitar més embolics d’aquests cal potenciar l’activisme i evitar focus de corrupcions i de ridículs com les aspiracions parlamentàries.
  9. Eduard m.a. diu:
    Bona nit,
    El camí passa per ampliar, estructurar i publicitar la llista de personalitats que integren aquesta llista :
    http://www.barcelonadecideix.cat/noticia/2518/barcelona-decideix-continua-sumant-suports
    No hi haurà un ( el ) partit polític independentista. Es la forta, sostinguda, aclaparadora pressió social la que obligarà els partits a fer el pas.
    Salutacions
  10. Fantassin Manel diu:
    Totalment d’acord, Eduard m.a.
  11. bacus diu:
    vallfosca si 500kg no són res (més del presosupost del barça de tota una temporada) (83.000 milions de peles sense sumar-hi la imflació de del 2000) el que li toca a cadascú pagar pel ímpost de succesions de més de 500mil euros serà xavalla, ja ni ha prou de la que tot són 4 duros, perqué si ens possem així eliminem el iva reduit per el mejar con el pa 4 centims per barra a veure con s’agunata el sistema.
    i per altra banda que és això de fotre una cimera per intervenir en l’economia al pur estil socialista, no havíem quedat que el millor és aquell govern que no governa doncs ja poden començar a eliminar totes les desgravacions fiscals… pel que sembla volen fer tot el contrari afegir-ne més a les empreses i l’estrella de tot plegat qui tingui una mútua de salut que pagui menys… quins pebrots. L’impost sobre el pa el deixen igual fins i tot potser el pugen ara en canvi sobre els luxes baixem-lo pobres rics per la xavalla que s’estalviaran millor deixar-ho com està.
  12. bacus diu:
    sobre empadronar-se a l’estranger per no pagar l’impost de succesions o donació significa automaticament que deixes de ser català (català es qui viu i treballa a catalunya, pujol dixit) i segona que no pots votar en el devenir del poble català.
    preneu l’exemple d’alavedra i prefeneta i foteu els vostros quartos en paraïsos fiscals.
    l’excusa de que el capital s’anirà a fora pq no us feu tots luxemburguesos i de passada deixeu de votar automaticament?
  13. bacus diu:
    a sobre que més us dona que el patrimoni estigui aquí o estigui allà si el que voleu és no pagar.
http://blocgran.cat/?p=5189