dijous, de juny 02, 2011

LES AMISTATS CATALANES I OCCITANES A CAN FACEBOOK

Nou article al Bloc Gran del Sobiranisme:


http://blocgran.cat/?p=5745

LES AMISTATS CATALANES I OCCITANES A CAN FACEBOOK

 juny 2, 2011 |  Fantassin Manel |

Fa uns dies es va crear l’enèsim grup de facebook dedicat a intentar aquell error de plantejament que és la “Reunificació” de tots els corrents d’allò, que diem que és tan transversal,  anomenat “independentisme”. Ho comento per il·lustrar les raons per les quals Facebook és un cementiri de fòrums de vida efímera, també per explicar-vos  de quina manera he enfocat les meves activitats, en aquell medi, a buscar la manera més efectiva de consolidar els fòrums que m’ha tocat administrar. Aquestes coses cal pensar-les bé, perquè al final “massa del mateix” acaba generant contaminació visual i, amb ella,  més sensació de “divisió en grupets enfrontats per bajanades”, que és, precisament,  allò que pretenen corregir les iniciatives ciberregeneracionistes!
.
Avui he enllestit un projecte que pretenia útil i, alhora, amb possibilitats de mantenir la gent engrescada. Sembla simple,  però, per a què funcionés amb garanties, l’he anat fent durant més de mig any. Aprofito l’efemèride per explicar-vos-ho: Amb el Grup de “Música i Cançó en Occità i Català” he completat el propòsit que vaig marcar-me quan Facebook va crear aquest nou tipus de grups, més interactius que els anteriors. Tal propòsit derivava de la constatació que altres grups anteriors havien fallat en l’inici per no haver-los pensat bé. Per exemple: el grup que vaig crear per difondre  l’independentisme català entre altres nacions, no funcionava perquè era massa genèric  (assaig/error!). D’altra banda, la meva dificultat amb la llengua anglesa dificultava el feed-back  i, per tant, sense debat no es retroalimentava el fòrum. Calia, doncs, limitar els grups a aquells idiomes en els quals puc desenvolupar-me millor, i també era important que hi hagués “interès mutu”, és a dir, enfocar els grups de forma principal a nacionalitats concretes.
.
Però d’entrada calia aclarir quins són els meus objectius i com hi vull contribuir a través d’aquesta eina, d’abast tan interessant, que són els fòrums de facebook:
.
1-Un interès personal de gaudir amb l’amistat a través de la conversa sobre els meus temes favorits: humor, fotografia, blues, música en general, cultura, societat i política: “mitjançant grups de conversa motivats per interessos temàtics.
.
2-L’aprenentatge d’idiomes que em són fàcils, especialment si em motiven els temes de conversa: “a través de grups en occità, francès i italià”.
.
3- Estimular la normalització del català a través de la motivació per l’humor: “mitjançant un grup d’acudits en català”.
.
4-Facilitar el coneixement del Blues als Països Catalans: “a través d’un grup sobre Blues d’àmbit de Països Catalans”.
.
5-Difondre notícies referides a l’independentisme català vers tot el mon francòfon: “a través d’un grup en llengua francesa enfocat principalment al Québec”.
.
6-Difondre notícies referides a l’independentisme català vers la gent d’arreu que pugui expressar-se en italià: “a través d’un grup en llengua italiana enfocat principalment a Sardenya” (en aquest cas també hi ha un objectiu sobrevingut afegit, que és el de desmuntar la percepció massa habitual a Itàlia d’assimilar o relacionar l’independentisme català amb els plantejaments, les motivacions o les pràctiques de la Lliga Nord).
.
7-Facilitar el restabliment dels vincles naturals amb Occitània, difonent un canvi en les percepcions geogràfiques estratègiques de catalans i d’occitans, a través de grups bilingües. En aquest cas calia tenir en compte les dificultats afegides dels occitans, així com l’interès estratègic de l’independentisme català per la recuperació de la consciència occitanista a cals veïns del nord. Per  tant, calia facilitar als occitans l’accés al debat mitjançant temàtiques d’interès mutu, i fer-ho permetent també l’ús dels idiomes francès i italià (fàcilment comprensibles pels catalanoparlants). En paral·lel vaig iniciar un bloc, amb l’objectiu de recollir-hi referències d’unió entre catalans i occitans, que pogués ser detectat als cercadors de google i que remetés els interèssats als fòrums de facebook. El grup de conversa bilingüe havia de ser el nivell d’expressió dels elements amb més habilitat lingüística, però calia vehicular l’arribada a aquest nivell  de gent amb menys coneixement de l’idioma a través d’un grup de fotografia (que permet enquadrar la geografia de referència) i d’un grup de música que permet participar en el debat cataloccità compartint descobertes musicals (en forma de videos de youtube, per exemple) sense necessitat d’haver d’expressar-se, d’entrada, en occità o català. Aquest darrer (que vaig completar  ahir, donant per enllestit el projecte) també facilita la percepcció d’un marc musical amb  grans coincidències, que s’estén  entre El Carxe, Fraga, Bordèu, Montluçon, Lusèrna Sant Joan, Niça, l’Alguer, La Gàrdia, Maó e Guardamar.
.
CONVÈRSA CATALOCCITANA (800 membres, més del 50% occitans, que és el percentatge ideal)
Groupe francophone des Amis des Pays Catalans (950 membres, el 90% quebequesos, de moment)
Vogliamo l’Indipendenza dei Paesi Catalani (630 membres, el 90% sards, de moment)
FOTOGRAFIA de la geografia de lenga OCCITANA e CATALANA (525 membres, el 80% occitans, de moment però tendint a la paritat)
Musica e Cançon en Occitan e Catalan (440 membres, el 95% occitans, de moment però tendint a la paritat)
BLOG CATALOCCITÀNIA < \ \*\ \ > Blog de Convèrsa e amistat entre totes los que ne sentèm coma cò nòstre quand nos movèm entre Guardamar, El Carxe, Fraga, Bordèu, Montluçon, Lusèrna Sant Joan, Niça, l’Alguer, La Gàrdia e Maó (en Catalan e Occitan , e tanben permés Fr. / It.) – [La convèrsa se mena a tèrme en lo grop de FACEBOOK"CONVÈRSA CATALOCCITANA"]
.
.
.
.
(Gotholonia)

42 respostes

  1. bacus diu:
    de que ve aquests vena llepa culs per l’occità i les francesos al quebec est?
    no ho entenc, per la meva part si els francesos ens donguessin catalunya nord a canvi d’aran, no són catalans cap problema…
    jo no vull que el meu país sigui una nació de nacions, si els aranesos no es consideren catalans, bon vent i barca nova.
    per altra banda no entenc aquesta deria pel occità, que possats a fer seria com una deria pel castellà, som igual de veïns…
    si el tema és pobles ‘oprimits’ deixat d’hosties ningú mourà un dit per nosaltres per tants és fer el panoli, nosaltres a la nostra lluita i els altres ja s’ho faran……
    un estat occità veí com actualment el francès seria un enemic igualment………….
    realment és que no se d’on heu sortit i en quines lluites us foteu…. l’important és la nostra lluita i la resta que els bombin…. ni fu ni fa….
    per la meva part si la vall d’aran no és considera catalana patada al cul….. vull una república catalana i terra que pensi que forma part d’una altra entelèquia historica, adeu, fan més nosa que servei.
  2. bacus diu:
    els espanyols no ens donen la independència ni tan sols preguntar-ho.
    doncs nosaltres anem per la via directe, si els aranesos no són catalans, patada al cul….. ja no es tracta de si ells volen o no volen ser independents, senzillament que els catalans no els volem entre nosaltres……..
    a veure si aprenen.
  3. bacus diu:
    pro-quebequesos per un costat, anti valons per l’altre, pro occitans que em diuen d’allà…. pro polinesia-francesa i llurs colonies com queda?, australia és una nació…. usa també, i canada no vegis………… desembarquen uns quants colons i ja tens nació i per tant estat…..
    agafa-ho tot barrejeu fort…… i digam que la nació catalana és igual que la usaenca per dir-ne una?
    ja que si és afirmatiu, les nacions que és l’argument per crear un estat un exercit i unes presons és crean amb la facilitat d’un click de dits………… senzillament si usa és una nació el meu barri també n’és i fins i tot la meva penya també és una nació.
    pura i simplement només es tracta d’ocupar, exterminar i plantar una bandera.
    al final el que m’arriba és que cal acabar amb els francesos i totes les seves martingales, occitans inclosos.
  4. bacus diu:
    14-> per mi que trec el volum de la tela i posso la radio quina diferència hi ha entre possar tve1 o tv3 en la final de la champions a sobre que per tve es podia veure per internet en directe, almenys des d’aquí i per tv3 directa pantalla-negra per motius de copyright. Dic jo tve té copyright de la champions per tot el món via internet o usa geolocationip pel seu territori…. i tvc que fa mamar-se el dit?
    27, doncs no des dels 10 anys i climax al dia 27*365=9855 fills, només és una mitja el dia que no t’has auto-follat es compensa amb un altre que has arribat 3 cops.
    no hem crec que aquest tipus de gent només ho fagi per procrear….. un mete-saca sense corres també corre, ja que déu ho veu tot, i el més important és la intenció, és a dir el pecat del plaer.
    comparar-nos amb qualsevol estat-colonia-bandera americana és rebaixar-nos per tant, millor carregar-nos l’estat actual que validar les seves tifes de vaca pagant preu per la nostra llibertat.
    serem independents si som ferms, d’això no hi ha dubte, al consell de seguretat de la onu USA només té un vot
    China, Francia, la Federación de Rusia, el Reino Unido de Gran Bretaña e Irlanda del Norte y los Estados Unidos de América —
    per tant cal que ens votin les nacions històriques de sempre i no una colla de genocides-colons….. votar a favor nostre és reafirmar-se ells, només tenen dret els pobles a congigurar-se en estat mínim 1000 anys.
  5. bacus diu:
    merda merda copiar i engaxar
    comparar-nos amb qualsevol estat-colonia-bandera americana és rebaixar-nos per tant, millor carregar-nos l’estat actual que validar les seves tifes de vaca pagant preu per la nostra llibertat.
    serem independents si som ferms, d’això no hi ha dubte, al consell de seguretat de la onu USA només té un vot
    China, Francia, la Federación de Rusia, el Reino Unido de Gran Bretaña e Irlanda del Norte y los Estados Unidos de América —
    per tant cal que ens votin les nacions històriques de sempre i no una colla de genocides-colons….. votar a favor nostre és reafirmar-se ells, només tenen dret els pobles a congigurar-se en estat mínim 1000 anys.
  6. bacus diu:
    jo no reconeixaré mai els usa ni cap estat del continent americà com a nació…. millor enviar a un triler que no l’importi que li caigui la cara de vergonya per negociar la nostra república, per la meva part sóc intransigent, els estats americans estan creat a base de matances d’uns d’un altre continent.
  7. bacus diu:
    total només fer una mica de cara de ploramiques i de immigrants jueus inadaptats després de 2000 anys en els sus respectius estats, que no eren els seus, com a mínim els gitanos tenen bona merda, doncs així cara de apallisats…. el problema és que natros no hem colonitzat ni emmigrat enlloc… aquests és la nostra terra, de sempre, ens hem assimilat nosaltres mateixos, no som uns careginesos de fot 3000 anys que vivien aquí, el pitjor de tot és que apart de que els catalans estem la majoria 90% en la nostra terra, els jueus només el 49% en el seu estat-nació, hi ha més jueus que no viuen fora de la ¡seva terra¡ que dins…..
    això demostra el moviment colonial Gringo…………………. el fotut és que els hi ha sortit el tret per la culata, el abrhaisme és una religió no un estat i per tant és pot ser català i jueu sense cap tipus de problema, igual com si fossis budista i a ningú se li passaria pel cap crear un estat en nom d’una religió.
  8. bacus diu:
    segons la doctrina actual imperialista genocida no es pot ser jueu i català la vegada, ja que seria com ser català i alemany a la vegada, tema de doble passaport a banda….
    foten el mateix nivell, ser cristià, ser jueu o ser musulmà al fet de ser català, ser francès o ser hungarès…
    ells mateixos es posen la soga al coll, caldria expulsar a tots el jueus en els estats on visquin cap al seu estat sense contemplacions i per altre banda justifiquen netejar alemanya de no no-alemanys.
  9. bacus diu:
    amb el seu estat de merda arroseguen a la resta de jueus a una guerra que no va amb ells, és pot ser català i predicar la religió que vulguis…… però sembla que no oi?
  10. bacus diu:
    no es pot ser jueu i català a la vegada ja que formen part de dues nacions diferents, això ho diuen cristians que no han gaudit de la santa inquisició en les propies carns.
  11. bacus diu:
    arribem a l’absurd la nació catalana no existeix…. i en tot cas quines religions estan acceptades i ser català a la vegada, judeisme-no és una altra poble?….. jo formo part de la nació atea.
  12. Fantassin Manel diu:
    De la mateixa manera que és normal que no ens considerem espanyols perquè no ho som,
    allò lògic és que els que no són catalans -els aranesos- no s’hi considerin.
    .
    Després hi ha l’extrema afinitat entre catalans i occitans, i això és lògic perquè ells estan en el nostre origen.
    .
    Es clar, cal saber conjuminar les ciències naturals (la germanor cataloccitana) de l’estratègia nacionalista (dividir l’enemic francès i l’enemic espanyol). Però també cal canviar la nostra cosmovisió, la nostra perspectiva d’europa, el nostre espai natural l’hem de percebre des de Narbona i Niça a Guardamar alhora que ens girem d’esquena a Espanya.
    .
    A partir de tot això, la resta és ficció i parlar-ne és innecessari: no hi ha res més llunyà actualment que la constitució d’un estat occità. Així doncs, és absurd parlar de les relacions polítiques que pogués haver entre nosaltres, de la mateixa manera que és absurd especular sobre si un estat Gascó seria enemic d’un estat Provençal.
    .
    Això no treu que ens convingui fer amics a Tolosa, al Québec, a Sardenya, a Washington i fins a Islamabad.
    .
  13. bacus diu:
    la frivolitat de que es parla de jueus sense ser-ho ni de tenir-ne arrels.
  14. bacus diu:
    tranquils no passa res, la propia existència d’un estat colonial blanc-europeu-religiós enmig de tot el merdrer àrab ens va de conya per tota la conjuntura internacional… n’haurien de construir 2 i així els 1000milions de musulmans encara estarien més alegres.
    com a mínim alguna part positiva hi ha d’haver, és a dir que tot jueu en terres europees, que foti el camp…..immigrants no integrats després de 2000anys, gran exemple.
  15. bacus diu:
    i tot això a on porta?
    doncs al simple fet de què justifica crear un estat, portar l’escrot capat? genocitar i plantar una bandera? migració massiva i llavors perverteixes la democràcia i les tradicions autòctones? simple força bruta, arribem allí, plantem una bandera i creem un estat-nació, bé tots els estats són estat-nació sense nació no hi ha estat encara que sigui inventada és el que el justifica, estil usa, per la simple raó de les armes?
  16. Kaperussita diu:
    Jo estic aprenent moltes coses gràcies a aquests grups, o sigui, que per la meva part. felictats!!!
  17. bacus diu:
    el dit, gràcies als gurus nacionalistes nou-testament però els hi agradaria predicar el vell i als britànics no es pot ser jueu i català a la vegada i per rematar tots el pogroms estaven totalment justificats.
  18. bacus diu:
    salut kaperissota.
    ja tanco la boca però si vols vine i nyam nyam, cuita a les brases del foc, de xai 2 costelles, 2 cuixes i la resta de porc del bó.
  19. bacus diu:
    què vols que et digui 3/4 parts de la meva vida la he passat en cases amb un llar de foc i llenyes cremant per escalfar al hivern i per torrar pà de pagès i després fregar amb tomàquet…
    aquí a barcelona no ho té ningú fins i tot el àtic de harrison ford a l’eixample tindrà molts metres quadrats però llar de foc segur que no.
  20. bacus diu:
    casa o pis, no hi més cera de la que crema.
    bon dia.
  21. David Morgades i Clopés diu:
    Nou article a l’hora Vallfosca: http://blocgran.cat/?page_id=5769
  22. Zeus diu:
    Bacus, for fuck’s sake… SHUT THE FUCK UP!!
    No t’ha ensenyat ningú com participar de forma mínimament educada en un blog/fòrum d’internet?
    Limita la teva diarrea verbal a no més d’un parell de missatges… O busca’t una nòva i “get a life”, esperpent estult.
  23. bacus diu:
    que et bombin……………. el que m’ha ensenyat a fotre pintades a la paret és que blocs amb comentaris lliures acabin amb pendens de moderació cosa que mata tot el feeling ja que si un comentari no es de la corda no es penja..
    insisteix és pot ser jueu i català a la vegada o no?
    ja que potser jo mateix no sóc català.
  24. bacus diu:
    és així de fàcil una exclou l’altra i tot el que penja d’ell com l’estat.
    repeteixo
    és pot ser català i jueu a la vegada?
  25. bacus diu:
    què rès? ara no toca? tocar la fibra sensible? els hi desmontes tot el tinglado? amb un senzilla pregunta enverinada.
    doncs, catalunya és la meva terra i no penso marxar d’aquí encara que vinguin a cops de bastó per fotrem fora.
  26. bacus diu:
    més papistes que el papa els cristians, el millor que podrien fer es estar calladets si no volen que comenci a fotre bufetades a la seva cara fins que em cansi, és la seva doctrina, diràs fins un límit no som idiotes…. no ho sé per començar sinó sou idiotes no sou cristians i si sou cristians amb un gran somriure rebent bufetades fins matar-vos… podeu deixar la vostra cagareta estil creu.
  27. bacus diu:
    i tomba que gira i que tomba….
    ho preguntaré d’una altra manera
    el jueus són un poble nomada com els gitanos i per tant al mateix nivell que en terres on parasiten?
    dit d’una altra manera……….. jo entenc que hi ha multitud de religions com qui li agrada l’arròs cubat….
    el dilema és que una cosa són les creences i la altre el pobles on t’identifiques….
    si gràcies als britànics i la construcció del estat d’israel…. significa que d’un cop de braç tota la resta de jueus per tot al planeta passan a ser estrengers a casa seva?
    tota decisió porta reaccions i això és el que pregunto….. si després de 2000 anys es podia ser català i jueu o musulmà o ateu sense cap tipus de problema teòric….. a partir del 1946….. sembla que ja no és així, ja no es tracte de ser d’una religió o d’una altre sinó que ser jueu significa ser nacional-estatal i per tant agradi o no tot jueu-català o deixa de ser jueu o deixa de ser català…. no és tant difícil entedre-ho i de passada converteixen tot jueu dels últims 2000 anys com immigrant no adaptat on hagin posat els peus…
    la merda supura a gust….. escac i mat…..
    es pot ser jueu i català a la vegada?
  28. bacus diu:
    espero la resposta cervelluts sense carregar-se l’estat teocràtic-blanc-europeu d’israel.
    és pot ser català i jueu a la vegada després del 1946?
  29. bacus diu:
    no, és pura lògica, i callen com putes, amb la cua entre cames, millor això que mentir.
  30. bacus diu:
    -espera a veure que diu el think-tank.
    -mare de déu senyor, tu et vesteixes sol o et fa falta algú per colocar la cama esquerra en el camal dret dels pantalons?
    per lloros anirem curts i si penseu una miqueta que tal amb opinions propies? cagun déu.
  31. bacus diu:
    el think tank m’ha dit que no hi cap argument favorable per ‘nosaltres’ per contradir que no es pot ser jueu i català a la vegada després del 1945.
    per tant el millor és calumniar-me, que és un boig, que no sap el que diu, que fins i tot no és català, millor que no que encara li donaré arguments, bla bla bla…
    senzillament no responen perquè saben que tot està interelacionat i si diuen que es pot ser catala i jueu a la vegada l’estat d’israel no té cap motiu per existir….. i si existeix….. ni els alemanys ho haguessin fet millor, tot jueu fora cap a àsia….
    m’encanta el cas perticular de polonia, maten 6 milions de polonesos-jueus i avui en dia és un país catòlic de la pere fins i tot un pope.
    fa gràcia….. en la meva opinió no només eren els alemanys que volien fotre els jueus fora d’europa, sinó tota la resta de països també i el metode usat encara que sutil és encara més pervers….. foteu el camp d’europa allí entre moros i ja us ho fareu…. deixant clar i per escrit que si ets jueu no pots ser nacional de cap altre país….. subtíl eh!
    consiguir el efecto sin que se note el cuidado
  32. bacus diu:
    mateu-lo però que sembli un accident!
  33. Salvador diu:
    I tu Bacus ets jueu?
  34. bacus diu:
    ho entenc perfectament com jueus foteu el camp d’europa i aquí teniu un estat….. no s’ha d’interpretar podeu quedar-vos o marxar….. no parlu prou clar — jueus foteu el camp de tots els estats d’europa; per les bones o per les males;
    per tant seria com dir fora gavatxos de terra catalana, tan li fot la religió que tinguin, sinó per francesos…..
    israel és un estat fallit, entra tota la merda més de la meitat 51% de la població que hi hauria de viure i passa…
    simplement, una cagada monumental i gràcies els estatalistes nació-estat jueu fallit, de la bona sintonia després la matança ww2, els que foten la matança són ells…. no hi ha pitjor relecions públiques, tenir-ho tot a favor, es converteix en contra, visca l’estat d’israel i el 51% de jueus passen d’ell…… millor impossible….
    el llacet són els ‘cristians’ de dretes que no tinc ni puta idea quin evangeli han llegit, prediquen a tort i a dret oas, com si fossin abduits…. cal explicar-lis que el nou testament, cristianisme, és gahndi, crist un idiota que diu rebre la 2ona 3era bufetada sense cap problema, ja es canserarnt…..
    ho dic perquè el antic testament no va amb ells i la seva religió i metodologia de vida, fins i tot ni el nou testanet va amb els————– a catequessis que us ensenyaven, a mamar-la al mossèn, nou testament i rebre la segona bufetada???
    pffff que tous…………. religió inprecticable 100
    religió i directrius depredadores de vida són contradictories..
    i llavors bé la part bona, som creients, depredadors i cosa impossible adequar el nou testament a la seva vida.
  35. bacus diu:
    adeu i gràcies ‘transversal’ fins i tot la meva àvia ha de votar que si….. el tema és que amb mentides no arribareu a enlloc…………. amb la vertitat per davant qui sap, el que es segur que millor un votant convençut que un d’enganyat.
  36. bacus diu:
    la mentida podrida dels 22kk, que són 15kk després dels serveis bàsics.
    si molt bé i això com es reparteix, a 2000euros al anys per butxaca de cada català?
    on vas a parar………………. el puto estat repartirà, estil lizar king, yo parto i reparto….
    es a dir que dels 15kk alguns que tinguin l’estil de vida adequat rebrant money i a la resta a 2 veles…
    els 22kk és una autèntica estafa sinó s’explica com es repartirà la pela,15kk/7milions=2mil euros per barba…..
    doncs això ni en pintura …. ells administrarant….
    dir ens roben i al mateix temps si ens deixen de robar robarem als propis catalans, és d’un cinisme descomunal o senzillament saben el que fan, és a dir robar en nom de la ‘nació’.
  37. bacus diu:
    -espanya ens roba.
    -bé, quant 22kk.
    -ja 15k després del tema bàsic.
    -yepa.
    -i el tema fonemantal, quant parles en plural, ‘ens’ roben a l’hora de repartir serà botí/barba.
    -no, no, que ‘ens roben’ vol dir que roben a la sa generalitat no als catlans; per favor 2000 per barba impossible tal com està plentejada la cosa.
    -saps que us dic que tan m’ha fot qui em robi o em deixi de robar dels 15kk no veuré ni 1 duro.
  38. bacus diu:
    per part meva totes les autopiestes i autovies haurien de ser públiques i de pagament; si s’ha de llençar la casa per la finestre que sigui en metro, bus i tren….
    per pagar menys si tens quelcom és votar al pp.
    si no et socialista……………… vota el que vulguis menys PCE-IU i altres detritus…..
    per cert en tardà diputat i regidor del seu poble deu ser una feina extramadement feixuga
  39. Durruti fai Companys cnt amb psuc. diu:
    Bacus, el déu dels borratxos, i dels pirats.
    diuen que aquests tenen molta verborrea, i la veritat és que no se’ls entent gaire, ni val la pena d’esforçar-se.
    A vegades simplement és que no s’adonen de les sxeves inconveniències, pobrets.
  40. vallfosca diu:
    Bacus, ja em perdonaràs, espero, sincerament crec saber que el Poble Jueu és un cas únic en el mon, tant per a la seva gènesi com per a la seva historia.
    El seva gènesi semítica es dona per validada, però jo la qüestiono amb arguments, i fins ara ningú me n’ha pogut donar resposta fefaent.
    Segons la meva opinió, tradicionalment les Nacions eren la expressió política d’un Poble determinat pera la seva identitat cultural específica, però en el temps, la Nació és una expressió política independentment de la seva configuració identitària cultural.
    He intentat afegir una imatge i no sé si pujarà.
    (Aquesta és una pàgina d’un llibre de culta jueu o s’hi veuen les quatre barres o pals.)
    Salutacions cordials.
  41. Fantassin Manel diu:
    Bacus, ves amb compte, em temo que avui t’has fet un embolic amb el pastiller barrejant l’haloperidol amb l’àcid lisèrgic…
  42. Jesús (Xess) diu:
    Bacus i Fantassin barreja neuràlgica.