dijous, de juny 16, 2011

INDIGNATS DESCONCERTATS

Nou article al Bloc Gran del Sobiranisme:


http://blocgran.cat/?p=5873

INDIGNATS DESCONCERTATS

 juny 15, 2011 |  Fantassin Manel |

A primera hora del matí ja s’ha vist que allò que hi havia davant la Ciutadella no era el que deia ser. En la meva història personal ja he vist gent infiltrada abans d’ara, i no sempre eren policies, que també. En les acaballes del moviment llibertari vaig veure confluir al funeral de la CNT una fauna ben diversa, una sopa en la qual bullien des d’egoismes personalistes fins a indigents intel·lectuals passant per policies, per  sectaris utòpics que haurien emulat Pol Pot, per penjats que justificaven amb consignes antisocials el resultat de l’excés d’opiàcids i per més d’un trastornat mental seriós. En les acaballes del MDT també hi va haver molt d’això. Avui em mirava la gent que cridava a la Ciutadella i, alhora, mirava els meus amics: uns i altres cridaven de manera acrítica consignes  que semblaven un mantra espanyolista. Les meves indicacions han creat molèsties als meus amics, els quals semblaven tornar del trance per uns moments per a fer un parell de crits en català …que eren, de seguida,  ofegats pel mantra:  “…donde estáá el núúmero de placa?…”
.
Fa dies que ho dic als meus amics: això s’hauria d’haver dissolt als quatre dies amb l’advertiment que “…senyors corruptes, o comenceu a posar fil a l’agulla regeneracionista o tornarem a acampar i serem el triple de gent…!”. En canvi, romandre acampats només genera el recanvi dels primers líders per gent molt diferent amb interessos diferents i responsabilitats diferents. El resultat és aquest que veig al meu entorn: 1-els activistes honestos clarament identificats, 2-els suposats manipuladors espanyolistes, 3-els polis infiltrats (que se’ls reconeix d’una hora lluny malgrat les rastes) i 4-la significativa col·lecció de penjats que ens envolta. El curiós del cas és que en vaig conèixer, a l’inici del moviment 15M, uns quants que es definien “lliberals i de dreta” , i que encara hi són! Avui he tornat a parlar amb un d’ells i el veig canviat, el discurs suposadament “radicaldemocràtic” és el mateix d’abans …però noto com s’ha acabat adaptant a l’entorn, les seves consignes són més lliberals a l’estil americà, és a dir, rebutjant el control de la burocràcia, i a més, aquest era el que més cridava la consigna del “número de placa”, la qual cosa m’ha fet preguntar-li si, per casualitat, no està pròxim a Ciutadans. M’ha respost que no i m’ha insistit que no hi ha cap partit que li interessi (encara que anteriorment deia haver votat PP i CiU). Tot i això, jo continuo sospitant que està a l’òrbita de Ciutadans. Aquí hi ha massa gent que no són aigua clara!
.
Sempre n’hi ha que no són el que semblen. De fet, no fa gaire vaig veure per la tele un cap dels Mossos que era un dels mortadelos habituals de les manis dels CSPC i del MDT.  Aquestes experiències dels anys 80 em van dur, fins i tot, a escriure un petit conte fa anys. Avui molta gent de dins ha vist que moltes coses no son allò que semblaven. Els que practicaven la violència verbal a l’inici no són pacifistes per moltes vegades que cridin “semos pacifistas” (compte que jo tampoc no ho sóc  ni ho he estat mai!), els que s’enfrontaven als diputats no eren gaire intel·ligents  usant argument com “cuanto ganas”, els que s’avergonyien de ser catalans i de parlar català no cercaven dignitat sinó sentir-se part d’alguna cosa aparentment carismàtica però manipulada per interessos foscos, aquell que ha tirat la litrona per terra, cabrejat perquè no se li desfeia bé la txina entre el tabac (probablement no tant per culpa de l’encenedor com de la poca coordinació dels dits)  no és un camarada …i la majoria dels que s’han quedat aguantant allò que anomenen moviment (que en realitat és un col·lectiu escassament cohesionat) no crec que tinguin gaire control  sobre l’esdevenidor de l’invent. Espero de tot cor que torni a ser un moviment, que es regeneri, que s’estructuri per evitar manipulacions i que pugui acabar servint al país …al seu país!
.
.
.
.
(Gotholonia)

6 respostes

  1. bacus diu:
    elsdelacntdels30noerenanarkistes,erentreballadors…..fotmésfàsticrearunaterrasocialistaisectaia_independents_tindrem_15kk_per_repartir_desigualitariament
  2. bacus diu:
    podeu-onejar_les_vostres_banderes_soviètiques-abans_mort.
  3. bacus diu:
    -tites,tites!!!;pinso,pinso;doncs.això.marxisme-cristianisme.de.merda.
  4. Fantassin Manel diu:
    El responsable de comunicació dels indignats, Francisco Garrobo, un ex-UPyD i C’sGarrobo, dimecres i un altre dia del seu immediat passat. Foto: J.Borràs/Facebook
    El seu nom és Francisco Garrobo Raya, i va actuar durant tot el dimecres de cendra parlamentària, com “encarregat” de la comunicació dels acampats. Garrobo que durant tota la jornada es va dirigir en castellà a la premsa, ha canviat la seva divisa política darrerament.
    A l’any 2007 va formar part de la candidatura de Ciudadanos. Posteriorment va ser coordinador a Nou Barris de la formació espanyolista Unión,Progreso y Democracia, el partit liderat per Rosa Díez, que va abandonar a mitjans de gener del 2010.
    De fet, tampoc amaga el seu nacionalisme espanyol. Com exemple el seu perfil al Facebook publica fotografies brandant la bandera espanyola amb el logo d’un toro estampat. A més, Garrobo va ser un abanderat de la resistència a proclamar el dret a l’autodeterminació en el manifest de reivindicacions dels acampats de la plaça Catalunya, com es pot veure en el següent vídeo.
  5. Boi diu:
    Brillant
  6. Eduard m.a. diu:
    Manel,
    Què en penses d’aquestes declaracions ?
    http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2011/06/un_membre_de_la_cup_titlla_mas_de_macarra_69838.php
    És aquest l’estil i el missatge de la CUP ?
    Avui el Gobierno de España ha ofert enviar la Guàrdia Civil, per a ajudar a mantenir l’ordre a Catalunya.
    Amb una mica més d’activisme no-violent, els indignats aconseguiran que ens els enviïn.
    Les CUPs també hi col·laboren ?
    Salutacions cordials