http://blocgran.cat/?p=5704
Entre el còrtex independentista i el mamífer que portem dins
maig 25, 2011 | Fantassin Manel |
.
El Sistema Català de Partits va estructurant-se massa lentament perquè no sols és fruit de la intel·ligència sinó també de tot el contrari. Això és degut a que som humans i tenim ideals al mateix temps que necessitats humanes. Fixeu-vos que el mamífer que duem dins, que vetlla instintivament per la conservació mentre s’esforça per reproduir-se, coexisteix amb l’usuari d’un còrtex que li dóna capacitat per raonar i triar l’opció de sacrificar-se, amb l’objectiu transcendent de canviar a positiu la societat dels nostres nets, a través d’uns instruments anomenats “partits polítics”.
.
Quan no funciona prou bé el còrtex? Doncs quan ens domina completament la necessitat biològica i ens veiem abocats a actituds poc intel·ligents en les quals primem els instints mamífers. Fins i tot al famós mamífer DSK a qui li ha pesat més la part de la balança de la possibilitat de cardar amb la cambrera de l’hotel de New York! En aquest moment el còrtex roman enstand by , de tal manera que artificiocitats com ser cap del FMI o poder optar a la Presidència de França són tan secundàries com ho podria ser per a un Nyu de la sabana. Llavors, els catalans no hem de ser menys!
.
També a casa nostra hi ha el mamífer a qui els pesa més la part de la balança de mantenir càrrecs i sous a la Generalitat. I això malgrat haver detectat fa temps que els seus electors no el voten pas per a que faci de funcionari, sinó per a sentir-se orgullosos emmirallant-se en les virtuts del líder, és a dir, quan aquest polític els transmet il·lusió i engrescament.
.
I també hi ha el mamífer a qui li pesa més la part de la balança de competir econòmicament amb aquella part dels seus veïns que han arribat a Catalunya després que ell. Això passa quan el moviment popular ha quedat desactivat i ja no queda gaire d’aquelles associacions de veïns, o d’altres, vertebrades pel PSUC, que aconseguien desbaratar l’intent espanyol de diluir-nos en la marea immigrant hispanòfona.
.
Així doncs, no ens sorprenguem de la caiguda d’ERC ni de l’ascens del PxC. Ambdós estan en la lògica de l’instint mamífer quan el còrtex roman infrautilitzat. En l’ascens de la CUP hi podem veure un exemple de tot el contrari. I a partir d’aquí que cadascú depuri responsabilitats amb si mateix, amb les seves capacitats, perquè no és qüestió de consciència sinó d’intel·ligència.
.
.
.
.
(Gotholonia)
Etiquetes Política catalana | 17 comentaris »
maig 26, 2011 a les 2:12 am
maig 26, 2011 a les 2:23 am
maig 26, 2011 a les 6:08 am
maig 26, 2011 a les 7:00 am
Tens raó, és cert que “hi ha una diferència gran amb aquells que el seu ideari és clarament no només no independentista sinó destructor d’allò que es català, com fan el PP i C’s” però en aquest quadre la “línia” separa sols els que es defineixen independentistes dels que no se’n defineixen.
Et pot semblar demagògic si tu hi barreges altres propietats en aquell nínxol sistèmic del centre-dreta, però és sols “definir-se, o no, formalment, independentista”.
Fixa’t si em fot també, a nivell personal, que m’he sortit d’aquest mateix guió fent més fineta la ratlla que hi ha per damunt de CiU (fixa-t’hi!) intentant expressar que els Convergents estan condemnats a mig termini a passar la línia i a situar-se en l’altre costat!
.
Pel que fa als 2 o 3 sistemes: jo crec que d’esquemes se’n poden fer molts, però els partits i la seva gent són molt eterogenis (per exemple, qui nega ser autonomista?), per això jo crec que la millor manera és triar el nivell formal, és a dir, la “declaració explícita” de ser partidari de la independència o de ser partidari d’Espanya
(qualsevol Espanya, des de la més unitària fins la més còmoda pels catalans, encara que sigui federal o confederal), encara que alguns diguin que la plenitud Nacional de Catalunya s’hi pot desenvolupar dins d’un estat confederal, no deixa de ser Espanya.
És doncs, un nivell formal de declaració explícita, així no hi ha dubtes de en quin lloc de la ratlla estàs i, per tant, tampoc no hi haurà tantes sorpreses:
-> com sorpresa ha estat que ahir CiU no votés a favor que els esportistes espanyols s’alliberin de l’obligació de formar part de les Seleccions Espanyoles. Això, una CiU que es declarés formalment independentista, no hauria traït d’aquesta manera els esportistes catalans.
http://www.directe.cat/noticia/155682/nomes-erc-vota-a-favor-d-alliberar-els-esportistes-catalans-de-l-obligacio-d-acudir-
maig 26, 2011 a les 7:26 am
maig 26, 2011 a les 5:00 pm
maig 26, 2011 a les 5:21 pm
A cal PP n’està plè de liberals, i a can CiU també. En canvi ni a cal PP ni al can CiU n’hi ha gaires de socialistes!
.
De tota manera jo em quedo en la definició clàssica: -”Esquerra= política tendent a l’assoliment de la igualtat social per mitjà dels drets col·lectius (socials) circunstancialment denominats drets civils”.
-”Dreta= política reaccia als canvis socials, partidària d’una visió tradicional de la societat i dels interessos netament individuals (privats)”
maig 26, 2011 a les 7:12 pm
maig 26, 2011 a les 7:25 pm
maig 26, 2011 a les 7:51 pm
Si em permets, jo et plantejo un altre esquema :
Eix nacional català. D’esquerra a dreta :
CUP ( amb gent provinent d’ERC i d’ICV ) – CDC ( socialdemocràcia, amb gent provinent d’ERC i PSC ) – Unió/Democràcia Catalana.
Eix nacional espanyol. D’esquerra a dreta :
PSOE a Catalunya/C’s – PP – Pxc.
No és una foto del que hi ha ara, sino una intuïció del que hi haurà demà, quan ja siguem un estat.
Els darrers resiultats electorals ens acosten a aquest escenari.
Salut
maig 26, 2011 a les 9:11 pm
maig 26, 2011 a les 9:17 pm
Humilment Vallfosca.
maig 27, 2011 a les 1:12 am
maig 27, 2011 a les 7:20 am
(i ja és normal que els criteris siguin diversos perquè els criteris són els que orienten el propi esquema)
perquè l’esquema ens permet situar gràficament els uns i els altres, i ens ajuden a explicar el seu comportament i a entendre els seus objectius.
El contrari és continuar com fins ara, decebent-nos o sentint-nos confusos per comportaments que semblen incongruents.
Amb un esquema és més fàcil entendre, per exemple, que CiU no hagi votat a favor que els esportistes catalans pugin renunciar a participar en les Seleccions Espanyoles. NO és tant incoherent que CiU contribueixi a mantenir l’obligatorietat indigna que sofreixen els nostres esportistes si veiem en l’esquema que tal postura és coherent amb el seu rol sistèmic.
maig 27, 2011 a les 11:09 am
maig 27, 2011 a les 1:55 pm
juny 9, 2011 a les 12:24 am