dijous, de maig 19, 2011

Catalunya entre retalls indecents i caps de turc

Nou article al Bloc Gran del Sobiranisme


http://blocgran.cat/?p=5623 

Catalunya entre retalls indecents i caps de turc

 maig 18, 2011 |  Fantassin Manel |

“-Sóc metge, la meitat dels meus clients són immigrants (es refereix a “no espanyols”), i d’aquests, tots han cotitzat; l’altra meitat són d’aquí, en concret senyores espanyoles que no han cotitzat en la vida. Què hem de fer, deixar d’atendre els negres que han cotitzat o deixar d’atendre les àvies que no han cotitzat?” Aquesta conversa me l’explica una senyora de 76 anys que no crec tingui prou habilitat per inventar-se-la, atesa la floritura de detalls i l’entussiasme que posa relatant-me una discussió que tingué lloc a la sala d’espera del seu metge, instigada per un usuari que esgrimia arguments xenòfobs, el qual,  diu que que li va respondre: “-Pueh van a ser loh de aquí, porqué nos pertenece a los ehpañoleh antes que a loh que han venio d’afuera, y no tié que ver que hayan cotizao”, entre aplaudiments de la resta d’àvies i per a vergonya aliena del metge”.
.
A la vista d’això comprenc que Artur I el Retallador, hagi volgut esperar que passin les eleccions municipals abans d’accenturar les tisorares, però, tot i això, encara li pot passar factura el tema, perquè molts immigrants són vulnerables malgrat cotitzar, però no voten. En canvi, una gernació d’avis que abusen de molta medicació innecessària (llevat de les necessitats de lucre de les farmacèutiques) sí que tenen poder electoral. Ara bé, ja veurem si servirà per castigar els treballadors que paguen les factures amb la seva cotitzacio o per castigar els polítics que retallen drets!
.
En tot cas, és cert que en l’àmbit mèdic hi ha una despesa insostenible, però no és de personal, és de fàrmacs. Fa poc em vaig sorprendre d’un metge privat que va receptar homeopatia a una persona propera a mi. Després de llegir la composició i veure que és vulgar sucre vaig preguntar si pensava que aquest familiar meu necessitava un placebo. Va dir que no ho receptava pas com placebo sinó pel “pricipi actiu”, però de seguida va afegir “que si no creiem en l’homeoptia tampoc no passa res si no ho pren !”  No se m’acut major plusvàlua que la derivada d’un troç de sucre venut a preu de medicament! Què potser el laboratori li regala un viatge a la Xina per cada tantes capses venudes? D’acord que era un metge privat però, ara que les parateràpies han desembarcat als nostres CAP de zona mèdics, la indústria farmacèutica s’està forrant …potser a costa del nostre déficit.
.
De la necessitat de retallar la despesa, passant per la recança de retallar als col·legues de la indústria farmacèutica, fins a la xenofòbia com a cap de turc, afavorida aquesta darrera pel fet de ser la millor solució electoral, atès que dóna vots i distreu de la retallada. Qui marcarà la diferència? Doncs, qui tingui prou ètica per atrevir-se a retallar als responsables de la crisi, en comptes del castigar les víctimes. Ja sabeu que voto les CUP, per tant, m’estalvio comentar quina opinió em mereixen, al respecte, moltes de les altres opcions polítiques.
.
.
.
(Gotholonia)
.
.
PS
Guaita, quina casualitat! A les quatre hores de publicar aquest escrit llegeixo:

6 respostes

  1. Indigeta diu:
    La teua demagògia només és comparable a la del PP en sentit invers.
  2. Fantassin Manel diu:
    Demagògia és dir que “arriba el papus de la dreta” quan s’és sociata i s’ha estat fent política de dreta.
    També és demagògia criticar la necessitat de retallades quan s’ha estirat més el braç que la màniga,
    perquè tot govern després d’aquest dispendi s’hauria vist obligat a retallar.
    Però el problema és un altre:
    és no poder evitar caure en la temptació d’aprofitar l’avinentesa per triar les retallades (ara que tothom ha comprès que cal fer-les) beneficiant els amics,
    protegint d’incrementar impostos els rics,
    retallant les atencions mèdiques a les persones
    però sense reduir l’extraordinari volum de medicació supérflua que consumeix l’electorat,
    i facilitant
    (o no fent allò necessesari per impedir, perquè servei com a mètode cruel per distreure la parròquia)
    que l’opinió pública en culpi els treballadors més recentment arribats.
  3. David Morgades (creador) diu:
    Nou article a l’hora Vallfosca: http://blocgran.cat/?page_id=5641
  4. Joan diu:
    no cal dir-ho apart del tema demagog de que el seu sistema només funciona amb un gruix de semi esclaus 600 al mes, el burro persiguint una pastanaga, a sobre i això ja si que és la pera són els més catalans, que personalment seran el que vulguin, però el seu partit-buc-insignia és regionalista-espanyol, ara no toca, quan la independència sigui iminent ens hi sumarem com a ‘nacionalistes’-classistes que sou.
  5. vallfosca diu:
    Només amb el primer paràgraf ja n’he tingut prou. PROU DEMAGÒGIA.
    Del milió mig de immigrants que tenim a Catalunya en treballen menys de la meitat.
    Racisme i xenofòbia és el que hem de patir els catalans a mans dels “cuerpos de seguridad del Estado”, només per a parlar català, amb el silenci còmplice de tots aquests progres que defensen la “diversitat”, m’estalvio noms.
  6. vallfosca diu:
    Ah! l’alternativa a les retallades és la fallida!