L’olla de grills que escenifica el BIPARTIT no seria tan ridícula si hagués esperat unes quantes setmanes més a evidenciar-se, per allò dels 100 dies…! Ja va fer prou lleig la reculada sobre el Concert Econòmic de l’endemà de les eleccions, però hauríem d’haver previst que aquest “desert legislatiu” (tanta pressa que tenien, els convergents, i després només veiem iniciatives amb la signatura de López Tena!) i que l’escàndol del currículum de la Molt Horable Vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, només seria la punta de l’iceberg. Encara que, en el fons, té gràcia que s’hagi manifestat el desori en el tema estrella de la proposta electoral: l’impost de successions..
Si al menys veiéssim resultats simbòlics! El senyor Rajoy ha aconseguit fer callar la “Brunete Mediática Anticatalana” per a preparar el futur suport convergent al govern PP. Així, doncs, en Mas “el desitjat” té poder: el poder de condicionar el seu suport a canvi que es permeti l’ús del català al Congrés dels Diputats Espanyol (com sabem, aquesta és la condició sine-qua-non que posa Europa per permetre l’ús del català al Parlament Europeu). Per què CiU no posa aquest preu al seu suport? Doncs perquè qui mou els fils de CiU no té cap interès pel català. De moment ja hem vist quins són els objectius: per una banda desmuntar els serveis públics per a poder compensar l’exoneració a les grans fortunes de contribuir al benestar de tots, eximint-los de l’impost de successions; per l’altra banda desactivar l’independentisme a partir de permetre que alguns catalans puguin beneficiar-se de les molles que els cauen del nostre espoli (Fainé, Rossell, Piqué, Lara, Duran Lleida, Godó…).
.En aquest darrer objectiu en Duran és fonamental perquè aquest eix hispànic és conscient que el nou independentisme deriva de les iniciatives estatutàries de l’anterior Govern, en concret de la reacció catalana front els inevitables tics anticatalans dels espanyols sempre que decidim moure fitxa (Estatut, Papers de Salamanca, declaracions sobiranistes des de la Generalitat, etc.). Front l’Eix Catalanohispànic ja no serveixen els vells eixos. Els eixos sociològics no sempre coincideixen amb els eixos tàctics. Fixeu-vos com, a les darreres eleccions, la manc d’unitat en el centre-dreta independentista ha fet polaritzar el vot entre l’espanyolisme tronat del PP i el catalanisme espanyolautonòmic de CiU!
.
L’independentisme s’havia situat, durant els anys vuitanta, en l’eix tàctic que enfrontava els partits parlamentaris amb les posicions revolucionàries, perquè la “Realpolitik” s’oposava a la utopia. Però, després, aquests mateixos utòpics han acabat assimilats pel Sistema, a Catalunya i a la resta del mon. Ara, per a enfrontar-se a l’Eix Catalanohispànic (de Fainé, Rossell, Piqué, Lara, Duran Lleida, Godó i derivats), ja no serveixen, a nivell tàctic, els vells eixos: ni “dreta-esquerra”, ni “seriós-utòpic”, ni “pacífic-violent”, ni “espanyolista-catalanista” …ni tampoc “autonomista-sobiranista”, perquè hem vist prou bé, amb l’exemple parlamentari de CiU i d’ERC, què passa quan els nostres s’apoltronen !
.
Hem vist com el “Front Electoral” (RCAT, SI, ERC…) ha malbaratat els guanys d’un creixement espectacular de l’independentisme, creixement gestat en el compromís voluntari de milers de catalans treballant en actes de sobirania, al marge de les dietes parlamentàries, com les Consultes Sobiranistes i tot d’iniciatives difícilment intregrables, ni en la cosmovisió catalanyola ni en la letàrgia parlamentària. Per això la “unitat” no sols no vindrà d’unes eleccions, al contrari: vindrà de l’estructuració, des de la base, de les entitats que impulsen totes aquestes inicitives, com l’Assemblea de Catalunya, i sempre en el context del treball de camp en lluites engrescadores. El nou eix, per tant, s’ha de constituir -s’està constituint- en la dialèctica que oposa “parlamentaristes a activistes”.
.
.
.
.
.
(Gotholonia)
març 31, 2011 a les 12:19 am
Es penós i fa pena. Però el sectarisme es aixsò que tenim ací dalt, novament. Vaja, gairebe mai ha marxat.
Cordialment,
Andreu
març 31, 2011 a les 12:29 am
març 31, 2011 a les 6:19 am
març 31, 2011 a les 6:45 am
d’allò que els mateixos actors reconeixen que és comèdia,
a part de ser poc patriòtic és també una altra forma de sectarisme
març 31, 2011 a les 7:37 am
març 31, 2011 a les 11:53 am
març 31, 2011 a les 2:41 pm
De fet vivim en mons diferents!
març 31, 2011 a les 3:00 pm
març 31, 2011 a les 3:21 pm
Està per veure si tindrien pebrots de prohibir algú parlar en anglès!
Per què collons han de prohibir-me parlar català en aquelles instàncies que jo pago? Per què han de prohibir-me l’emissió i la recepció de televisió en el meu idioma en el meu territori i m’han de multar per això? …sense que aquells “dels meus” que són necessaris per governar Espanya “no condicionen el seu suport” a corregir-ho sinó solament a “que millori l’economia d’Espanya”.
Per què els diputats que jo pago no exerceixen amb dignitat i per què acaten -de manera indigna- que se’ls faci callar com gossos i després -com el gos de pavlov- ja no ho intenten més -cas d’ERC- o no ho han intentat mai els que parteixen de posicions més servils ????
març 31, 2011 a les 3:24 pm
Per altra banda crec que CiU no gosarà fer res que els situï en el camí del “no retorn”, de situar-se fora de la Llei dels espanyols, i així doncs haurem de esperar a que visquin un procés intern d’escissions. En aquest cas el fracàs és el processador de gent ben intencionada com algunes persones que es manifesten per aquí, una pèrdua de temps i d’oportunitats.
març 31, 2011 a les 3:39 pm
Si hem d’acceptar que algú tingui el patriotisme distret a canvi de pertànyer a una prestigiosa família política, estem ben arreglats !
Tot i això, entenc el que vols dir sobre el camí de “no retorn” i reconec que és legítim …però discrepo que, al Congrés dels Diputats, plantar-se parlant català sigui -com deia en Bono- tal il·legal com fumar: no podem admetre que el nostre idioma sigui, enlloc, delictiu !
març 31, 2011 a les 5:36 pm
març 31, 2011 a les 6:01 pm
(empesa per interessos de curta mirada)
per tal de fer-li un acompanyament vers la sobirania.
Quan veiem que una majoria catalanista vota CiU, en tant que abanderada del catalanisme i, a continuació, CiU en comptes de fer catalanisme
(mantenint-se ferma en els nostres trets identitaris)
allò que fa és alegrar els espanyols, com l’altre dia a Madrid, dient-los que l’únic que vol és que que l’economia espanyola rutlli,
cal que, en comptes de dir
“CiU és majoria, pot fer tant espanyolisme com vulgui”
o en comptes de dir “CiU pertany a la família lliberal i per tant pot fer tant espanyolisme com vulgui”
cal que diguem:
“si sou necessaris per sostenir el govern, cony! al menys feu que a canvi eliminin també les prohibicions que ens denigren!”
De què haurà servit el suport a PSOE o al PP si després hem d’escoltar els Pujols de torn lamentant-se
“que l’altre no ha estat lleial amb nosaltres”
…si ni tan sols hem exigit
(a canvi del nostre suport)
que deixin de prohibir els nostres trets culturals i els nostre mitjans de comunicació en territori de parla catalana i en institucions que nosaltres paguem ?
L’explicació és simple: “patriotisme distret” (distraccions pecuniàries),
però no ser majoria no els legitima; ara bé, comprenguem les seves febleses i “acompanyem-los” a la llum democràticament, és a dir, CRITICANT-LOS constructivament.
març 31, 2011 a les 6:33 pm
març 31, 2011 a les 8:20 pm
abril 1, 2011 a les 1:42 am
O sia que aquells il.luminati que sostenen, com a bons despotes poc il.lustrats, que el poble va votar la majoria per a que fessin B, i després fan el contrari, diuen, diuen, i menteixen, i menteixen, arriba la seguent elecció i la majoria del poble, democraticament, torna a donar la majoria als mateixos de CiU. I aixi potem dues generacions de catalans. Qui es qui enganya? l’il.luminati, que vol enganyar o no s’entera, i, sobretot, no se n’adona del valor de la raó en democracia, que es la que surt de les eleccions.
Andreu
abril 1, 2011 a les 6:40 am
abril 1, 2011 a les 6:48 am
jo en conec uns quants de convergents independentistes, però són de base. Tot i això em diuen que la seva posició és la majoritària a la base però que hi ha una rasa entre la direcció i ells. Jo pensava que era una qüestió tàctica, democràticament assumida, d’anar a poc a poc, però sembla que no, que és ideològica.
Ara bé, base i direcció no són comarques diferents, sinó que l’una és representació de l’altra!
o sigui que podríem preguntar-nos com pot ser un una instància que és de representació de la base no comparteixi els postulats de la base. No sé si és un partit gaire democràtic en l’ordre intern de baix a dalt …o a l’inrevés!
abril 1, 2011 a les 6:59 am
que el poble hagi donat a una federació de partits la majoria dels vots no treu que el poble hagi donat també la majoria dels vots a una suma de partits:
No és pas menys democràtic el segon recompte que el primer. No deus pas insinuar que no fou tan democràtica la majoria del Tripartit que la de l’actual Bipartit!
.
De tota manera jo insisteixo que estem parlant de dues coses diferents:
ningú nega ni la democràcia ni el mèrit de les majories,
allò que fem és valorar si algú (tan democràtic i tan valorat pel poble com calgui)
actua amb coherència independentista
o no actua amb coherència independentista.
.
La seva legitimitat democràtica no la critiquem pas
però tenim dret a criticar allò que valorem que no va en sentit independentista.
abril 2, 2011 a les 1:05 am
Es fals que es pugui comparar el tripartit amb l’actual govern nacionalista de CiU, pesidit per Artur Mas.
Es de calaix. CiU és una opció electoral única, amb una unica llista per circumscripció, i amb un únic presidenciable.
Andreu
abril 2, 2011 a les 11:55 am
abril 2, 2011 a les 2:41 pm