divendres, d’octubre 15, 2010

FRINGE (Els Marges)

Nova entrada al Bloc Gran del Sobiranisme:

http://blocgran.cat/?p=3342

FRINGE (Els Marges)



"...Qualsevol manipulació hàbilment orquestrada, per part de ves-a-saber-qui, seria capaç (hauria estat capaç) de capgirar (fins i tot mesos abans que es produís) la revolució radical (en la història de submissió dels catalans) que hauria suposat una declaració unilateral d’independència, derivada de la Unitat Electoral Sobiranista en les eleccions d’aquell novembre de 2010..."


15/10/2010-Fringe (Els Marges) (http://blocgran.cat/?p=3342) 

Fringe (Els Marges)

 octubre 14, 2010 |  Fantassin Manel |

fringe_appleQuina seria la realitat catalana si el nostre bon Rei, En Pere el Catòlic,  hagués fet bondat la nit abans de Muret?
.
“…E aquell dia que féu la batalla havia jagut ab una dona … que anc a l’evangeli no poc estar en peus, ans s’assec en son seti mentre es deïa…E aquells de la part del rei no saberen  rengar la batalla ni anar justats.. E per lo mal ordonament e per lo pecat que era en ells, hac-se a vençre la batalla… E aquí morí nostre pare…”
.
caocSi hagués estat diferent potser hauríem guanyat una història més digna, potser ara seríemCataloccitans, des de Montluçon a Alacant i des de Bordèu a Nissa passant per Fraga i per Maó?
.
I si el bon Rei En Pere  s’hagués adonat, 6 anys abans,  que aquella senyora que hi havia al seu llit, prop de Montpeller, no era una meretriu?
.
Ara comptarem en qual manera nós fom engenrats e en qual manera fo lo nostre naiximent … Nostre pare lo rei En Pere, no volia veser nostra mare, la reina. E esdevenc-se que una vegada lo rei, nostre pare…
penoconquestaE com fo alba
lo prohòmens tots e prelats,
e hòmnes de religió e dones
cascú ab son ciri en la mà
entraren en la cambra
e lo senyor rei meravellà’s,
e saltà tantost sobre el llit
e pres l’espasa en la mà,
e tuit agenollaren-se
e digueren plorant:
“Senyor, mercè sia de gràcia
e que de mercè vostra que vejats
qui us jau de prop”.
E la regina dreçà’s
E lo senyor rei conec-la…
E contaren-li tot
per ço que havien tractat.
.
Si el seu hereu no hagués estat el que va  estendre  Catalunya fins Maó i fins el riu Segura, potser ara els límits de la nostra nació no anirien més enllà de 200 km al sud de Barcelona?
.
FRINGEAquests dies hem aprofitat a casa, que teníem cinc vespres inusuals,  per veure una marató d’episodis de Fringe, a raó de quatre diaris. Aquesta addictiva sèrie de Scy-Fy fa una doble referència als “marges“: com a límit ètic (que els poderosos traspassen sempre que en tenen necessitat) i com a frontera porosa vers allò que podria ser o hauria pogut ser “en cas d’haver-nos aturat sota aquell balcó, just quan queia el piano, o un metre abans o un segon després”.
.
margesEls catalans també hem tingut una versió pròpia de “Els Marges“, avisant-nos de realitats alternatives molt properes, tant que no sols s’haurien pogut esdevenir, sinó que “potser s’han donat en una Catalunya paral·lela” o potser poden arribar a succeir aquí mateix, i més aviat que tard. Com sabeu, em refereixo alManifest d’Els Marges.  Estem parlant, doncs,  de realitats que poden corregir-se a partir de dos requisits: ser capaços de preveure’n la imminència i ser capaços d’implementar les mesures que ho evitin.
.
doble_jocMalauradament, els catalans no som gaire llestos a l’hora de neutralitzar els canvis que causa laintromissió de l’enemic en la nostra història. Però encara som menys capaços de prevenir-les (potser som una mica happy flowers?).
.
En canvi, els Estats tenen òrgans d’intel·ligència, amb serveis d’estudis estratègics focalitzats en els riscos més probables. A Catalunya allò més probable és que Espanya no estalviï els euros -que ens pren- en Serveis Secrets disposats a fer tot el joc brut que calgui contra la independència  que ve -o que hauria de venir.
brigadesabdulaazzam.
Tanmateix, veig com els analistes que conec (el CEEC) ocupen més temps pendents dels terroristes religiosos que no pas dels espanyols, potser perquè de tant confraternitzar amb l’invasor acabem acomodant-nos en l’anormalitat, perdent l’objectivitat …i la intel·ligència.
.
carretero_laportaCom deia (com pensava, veient Fringe), no som gaire espabilats ni preveient ni neutralitzant possibles intromissions secretes “en la nostra línia de l’espai-temps”.Qualsevol manipulació hàbilment orquestrada, per part de ves-a-saber-qui, seria capaç(hauria estat capaç) de capgirar (fins i tot mesos abans que es produís) la revolució radical(en la història de submissió dels catalans) que hauria suposat una declaració unilateral d’independència, derivada de la Unitat Electoral Sobiranista en les eleccions d’aquell novembre de 2010.
.
Per tant…  al lloro !!!!
.
.
Grans mercès!  Que tingueu un bon jorn de satisfaccions i de lluita en el camí de l’alliberament!
.
Fantassin Manel
.
.


 
 
Etiquetes Política catalana |  8 comentaris »

8 respostes

  1. Indigeta diu:
    Be, alguns no son massa espabilats, és cert.
    Mira que lliurar-lis la Nació sencera als que maneguen aquests serveis secrets, el ministeri de l’interior, el de defensa i el de justicia!!
    S’ha de ser molt dropo…i molt (aquí poseu-hi l’insult més gruixut que s’us acudexi) de encara voler-ho vendre com una “estratègia” exitosa.
  2. Fantassin Manel diu:
    A diferència d’una colla de veïns molt promiscus electoralment (que sempre han votat indistintament CiU o PSC segons si les eleccions fossin espanyoles o regionals catalanes) n’hi ha un altre que des de les primeres eleccions sempre ha estat votant de CiU (el recordo resistint numantinament quan tot l’entorn eren partidaris del Pallach).
    .
    Doncs ahir parlava amb ell i em deia que es treia el barret davant els republicans perquè sense fer governar el PSC no hauria estat possible aconseguir que els altres (els que voten indistintament) deixin de votar PSC.
    ;-b
  3. David Morgades i Clopés diu:
    Fantassin Manel:
    Bona lliçó d’història i bon article. ;)
  4. Fantassin Manel diu:
    Ara m’ha escrit un directament al meu correu critincant-me per dir terroristes religosos en comptes d’islamistes. Collons, que potser no són religiosos? No són pas ateus!
    I ahir a la nit un altre em deia “sóc independentista i prefereixo els espanyols que els musulmans”. Doncs aprofito per respondre aquí que l’independentisme es defineix precisament en contraposició als espanyols.
  5. montse diu:
    Jo de història no estic molt al dia, de aquest Rei Pere.
    Però penso que el passat, passat està hi ara ja no és pot fer res més que mirar pel futur. I que troben un camí per poder sortir.
  6. Fantassin Manel diu:
    Si el pare de Jaume primer no hagués jagut amb dona la nit abans de perdre Occitània avui seríem lliures i importants?
    Si la mare de Jaume primer no s’hagués fet passar per prostituta no hauria nascut el Conqueridor i la nació catalana seria una cosa petita petita.
    Si no haguéssim badat fa tres mesos potser d’aquí un mes seríem independents?
    Potser val la pena implementar serveis d’intel·ligència efectius en comptes de de badar tant.
  7. Joan P. diu:
    Fantassin,
    Tens tota la raó, tota, ens cal estratègia, intel·ligència i coordinació. Aquesta última molt important i que no s’ha donat mai en les forces independentistes i nacionalistes més interessades en les seves batalletes internes que en assolir realment un objectiu d’alt nivell com la independència. Tot això ha estat sempre manipulat, naturalment, pels serveis d’intel·ligència espanyols i francesos que han fet servir mitjans externs i interns (d’infiltració) per impedir el nostre objectiu. Sembla que visquem al mon de “yuppi” que ens pensem que els espanyols i els francesos no es preocupen de nosaltres i tot el que passa és per casualitat.
    Només en una cosa t’he de treure la raó: dius en la teva resposta 2 que hi havia un conegut teu que votava CiU resistint al seu entorn partidaris de Pallach, t’he de recordar que CiU va ser molt posterior a la mort d’en Pallach (victima d’un infart pocs després de ser nomenat secretari general del PSC-R. Una altre “casualitat”?), en Verde i Aldea el va substituir i van anar conjuntament amb CDC, EDC i FNC (sector oficialista-Cornudella) en la coalició “Pacte Democràtic per Catalunya” a les primeres, en aquesta coalició no hi anava UDC que es va presentar conjuntament amb Centre Català. Poc després en Verde i Aldea va ingressar al PSC-C i aquí es va acabar el “Pallachisme”, que políticament va morir amb ell o li va sobreviure tans sols uns mesos. Certament que el Pallachisme ha continuat en la ment de molts de nosaltres però no s’ha traduït mai en una opció política que poguéssim votar. Per tant és difícil que el teu amic hagués de resistir res dons el Pallachisme es va quedar sense opció abans de crear-se CiU.
    Salutacions cordials
  8. Fantassin Manel diu:
    Tens raó, en aquella època jo vaig participar a la marxa del carrilet que va recòrrer l’anoia fins Igualada. En la marxa n’érem uns quants de partidaris del Pallach i discutíem mentre fèiem camí. Aquest era partidari del Pujol i Ramon Trias Fargas (crec que tenia alguna relació personal amb algú proper al Trias o algú d’EDC). El meu error ha estat posar-hi les sigles CiU.