dijous, de maig 06, 2010

8 maig a l’ONU (Ginebra) per l’Estat Propi – 9 maig a Europa

Llegiu nova entrada al Bloc Gran del Sobiranisme:



...no ens estem pas enganyant oblidant que els interessos que dirigeixen la Unió Europea continuen anant en contra de Catalunya, però més els val a ells que tampoc no s’enganyin, perquè nosaltres ja no som pocs, ja no estem adormits ...



06/05/2010-8 maig a l’ONU (Ginebra) per l’Estat Propi – 9 maig a Europa http://blocgran.cat/?p=1891 )


 maig 6, 2010 |  Fantassin Manel |

Catalonia EuropaDemà dissabte Catalunya envia una representació a l‘ONU (a Ginebra), organitzada per  Deumil.cat, amb l’objectiu de  fer un pas més  en la internacionalització del cas català. Igual com va passar l’any passat a Brussel·les, no faltaran sipais catalans que ho criticaran dient que fem el ridícul intentant que ens reconeguin fora allò que no tenim prou suport electoral per exigir a casa nostra. Són ells que s’haurien d’avergonyir de donar cobertura  a un estat tan mancat de garanties democràtiques que  no ha estat capaç ni d’anular la llei d’amnistia de 1977. D’altra banda, la perspectiva és diferent per nosaltres: “fora” no és Europa, “fora” és Espanya.

Però precisament perquè som Europa, i amb més orgull que no pas els mals veïns de ponent,  no podem oblidar que l’endemà, diumenge 9, és la nostra “Diada”  com europeus.  L’any 1986, coincidint amb el centenari del naixement del ministre francès Robert Schuman  (que feu la declaració de 1950 proposant la comunitat del carbó i de l’acer), es va escollir el 9 de MAIG DIA d’EUROPA, i aquesta diada és un dels símbols del protoestat, juntament amb el lema, amb l’himne i la bandera dels 12 estels. Quan ens abstenim (o quan fan que ens abstinguem, ja sigui en política, ja sigui en esport…) és sempre Madrid qui aconsegueix visualitzar-se internacionalment amb les nostres glòries. Per tant no podem desaprofitar aquesta avinentesa, ni cap altra, de reconèixer i de reivindicar la nostra condició d’europeus de ple dret.  



L’entorn europeu és contradicctori per excel·lència, atesa la dualitat entre els objectius de l’enemic (ara mateix Espanya n’ostenta la presidència) per una banda, i l’afebliment que la mateixa Europa causa als poders petit-imperials per l’altra. No ens posarem ara a negar l’oportunitat que ha suposat per Catalunya la construcció europea! Així doncs, els poderosos intenten suplir aquest afebliment amb altres formes d’esclafar “els pobres dels pobles” a nivell paneuropeu, però aquestes maquinacions coexisteixen amb  les possibilitats que la construcció europea ens ofereix als pobles en lluita (qui vulgui aprofundir en aquestes  contradiccions pot assistir demà a la UPF de Barcelona a un seminari de la Universitat Comunista dels Països Catalans   sobre   “La Unió Europea” a càrrec de Joan Junyent,   a les 10 hores).

La nova Europa no és solament la forma d’organització del capitalisme en la seva fase regional, sinó que tal estructura ve facilitada per la preexistència d’una identitat comuna damunt la qual les classes dominants hi han establert imperis i s’hi han interrelacionat moviments socials en lluites que han anant desintegrant barreres (especialment després que el president nordamericà Woodrow Wilson formulés  el 1918 la seva declaració en favor dels drets dels pobles) fins als nostres dies.

L’adaptació del capitalisme a les noves necessitats no el fa immune a la resistència dels pobles sotmesos, i més quan  aquests pobles veuen la nova fase regional com una oportunitat de recuperar llibertats. Tot procés comporta contradiccions i els catalans mai no hem deixat d’aprofitar-les (si més no d’intentar-ho), especialment  tot allò que afebleix Espanya i que tendeix a la nostra reunificació septentrional així com a la unió amb els nostres germans occitans. Ja durant la Gran Guerra milers de catalans moriren amb l’esperança d’estar posant la llavor de l’estat català. Alguns anys més tardFrancesc Macià, en ser jutjat a París, recordava els efectes de l’ocupació  espanyola de Catalunya en el seu context europeu:  “…marxàvem cap a combatre un enemic històric de França: Espanya, i per a deslliurar un poble amic del vostre país: Catalunya, amb l’objectiu de transformar aquella frontera hipòcritament hostil  en una partió que la col·laboració i l’amistat esborrarien aviat…”

En resumno ens estem pas enganyant oblidant que els interessos que dirigeixen  la Unió Europea continuen anant en contra de Catalunya, però més els val a ells que tampoc no s’enganyin, perquè nosaltres ja no som pocs, ja no estem adormits  i  ja no som sols, perquè en tant que europeus, els pobles en lluita ens estem constituint en una força coordinada d’abast europeu.  Faran mans i mànigues per a evitar-ho però nosaltres sabrem furgar en les seves febleses fent del procés de construcció de la Unió Europea una nova arma contra la injustícia en mans -principalment- de catalans, escocesos, flamencs, bascs, gal·lesos, gallecs, corsos, sards, bretons i occitans.

Demà demostrem a Ginebra què volem ser, i demà passat hauríem de demostrar a tots els actes de celebració del Dia d’Europa a casa nostra que ens considerem un estat més d’Europa i que seran els qui no ens ho reconeixen els que faran el ridícul, perquè només és qüestió de temps, …només és qüestió de temps que haguem de recordar-los com hauran fet el ridícul intentant impedir-ho.

Que tingueu  un bon jorn  de satisfaccions i de lluita en el camí de l’alliberament!

Fantassin Manel

  12 comentaris »

12 respostes

  1. Fantassin Manel diu:
    100 visites a migdia. No està malament!
  2. David Morgades i Clopés diu:
    Curiós això d’anar a l’ONU, no?. Jo ho vaig proposar en aquest bloc el dia 03 d’Abril del 2009 ;). Aquí teniu l’enllaç:
    http://blocgran.cat/?p=606
  3. Dessmond diu:
    Universitat Comunista? Mare meva!
  4. Fantassin Manel diu:
    La setmana passada van ser 200 visitants en 10 hores i avui han estat 200 els que han llegit aquest article fins les 10 de la nit. Es una dada que m’interessa perquè trenca la mitjana del bloc i per tant m’ho prenc com un indicador d’interès renovat per l’objectiu del BGS i de la catosfera sobiranista en general. Es tracta d’un tema que aquest matí he discutit a la feina: si la gent ja començava a estar cansada (m’ho deien en referència, concretament, a les consultes sobiranistes) o si tot el contrari (que és el que jo defensava).
    Estic convençut que les noves fornades sobiranistes són un efecte reactiu de les putades que ens fan els espanyols, però que ha estat facilitat pel novament reactivat activisme independentista de les consultes i de les iniciatives internacionalitzadores com la de demà a Ginebra.
  5. vallfosca diu:
    Els que no som d’esquerres també som Poble Català?, o som senzillament “alienats”?
  6. Fantassin Manel diu:
    A les nacions sotmeses no hi ha dues categories (dretes i esquerres) sinó quatre (dreta i esquerra partidàries del projecte nacional independent i dreta i esquerra partidàries del projecte nacional colonial).
    Potser totes les persones són catalanes però a nivell polític només ho són les dretes i les esquerres partidàries de la independència.
    Malauradament encara només hi ha un independentista de dretes per cada cent independentistes d’esquerres (per què només és patriòtica l’esquerra i en canvi la dreta del nostre país és limita a patriotisme folklòric però opció política ecspanyola?)
    Per tant, els que no sou d’esquerres, en el supòsit hipotètic que sigueu independentistes sou d’entrada “rara avis” en tant que marginals percentualment (ara bé, ja va bé que aneu augmentant de nombre perquè aquesta marginalitat és precisament la gran anomalia del sistema català de partits) …però des d’aquest punt de vista NOMÉS SOU POBLE CATALÀ aquella part dels que no sou d’esquerres QUE SIGUEU independentistes.
  7. Fantassin Manel diu:
    Avui el BARÇA, a París, campió de l’Eurolliga de Bàsquet !!!!: haurà estat la millor manera que els catalans celebrem el dia d’Europa. Els espanyols ja intenten apropiar-s’ho, tal com avançava a l’article, ho acabo d’escoltar a la ràdio: “…los españoles volvemos a reinar en Europa…” però no serien ells sense cleptomania, la qüestió és que hi ha hagut prou banderes i prou rètols assenyalant que la gesta no és espanyola sinó catalana.
  8. vallfosca diu:
    N’hi masses d’aquests que viuen en el segle XIX ….
    Per cert, que això de les “categories” referit a les persones és ben “platònic”, molt àri i semític, com el mateix Marx …i també molt falsàri, sobre tot per reduccionista, i sobre tot per que em roba la identitat. Els marxistes sou una miqueta LLADREGOTS, com els ecspanyolos. Depredadors.
  9. El Bloc Gran Del Sobiranisme » Blog Archive » Espanyols? No! Europeus? Si! Catalans? És clar! Occitans? TAMBÉ! Cataloccitans?… diu:
    [...] – 8 maig a l’ONU (Ginebra) per l’Estat Propi – 9 maig a Europa [...]
  10. El Bloc Gran Del Sobiranisme » Blog Archive » De l’independentisme electoral a la nació independentista diu:
    [...] -8 maig a l’ONU (Ginebra) per l’Estat Propi – 9 maig a Europa ( http://blocgran.cat/?p=1891 ) [...]
  11. El Bloc Gran Del Sobiranisme » Blog Archive » Visca el Tribunal Constitucional !!!! diu:
    [...] -8 maig a l’ONU (Ginebra) per l’Estat Propi – 9 maig a Europa ( http://blocgran.cat/?p=1891 ) [...]
  12. El Bloc Gran Del Sobiranisme » Blog Archive » No perdeu el temps en ximpleries catalanistes ! diu:
    [...] -8 maig a l’ONU (Ginebra) per l’Estat Propi – 9 maig a Europa ( http://blocgran.cat/?p=1891 ) [...]