dimecres, de març 05, 2008

De les primàries de Texas a la retolació del català passant per la violència domèstica.

Després de passar-me la nit seguint els resultats demòcrates per la CNN no sé si és pitjor la decepció final o el cabreig pels comentaris dels mitjans catalans sobre el tema de la retolació en català arrel del debat Rajoy-Zapatero.

Es una obvietat que la millor manera de que la gent respecti els límits de la velocitat no són les multes sinó l’educació viària. I és evident que la millor manera d’acabar amb la violència de gènere no són mesures com l’allunyament sinó mesures d’educació en el respecte. I la millor manera d’evitar que t’atraquin pel carrer no ha de ser la presó, sinó el foment de l’educació, la motivació pel treball o la prevenció de les toxicomanies...
Però curiosament aquests mitjans només es plantegen acabar amb les multes als comerços que no usen el català a l’espera de que els seus amos estiguin prou motivats en el gust pels jocs florals. Em creuré aquests zipayos dels media quan paral·lelament plantegin la supressió, en termes similars, de les altres sancions referides.