dimecres, de maig 10, 2006

Se sent soroll de sabres prop de can Tripartit

Ja m'he fet un tip de dir-ho, l'independentisme sembla que només avanci a casa nostra gràcies a l'acció de l'enemic. Llàstima que encara estem en aquella fase, tan marginal, en la que només d'un a un es va prenent consciència de que és possible i desitjable tenir estat propi. Si ja fos més assumida aquesta idea, i la gent votés una o altra opció per raons més pràctiques, la conseqüència de les carregades contra ERC durien al Carod a la presidència en quatre dies.

Ara diuen que expulsaran els republicans de manera imminent. Des d'algunes capelles no ho acaben d'entendre perquè cerquen la lògica i el càlcul. Penso que en aquest fet hi ha més precipitació i més interès de Madrid per segellar el pacte amb CiU a la primera excusa, així com per carregar-se en Maragall. No deixa de ser cert que, sent un bon personatge ha estat un no massa bon capità, però caldrà veure a qui i quan li interessa menys que hi hagi un bon capità al timó, i en aquest moment el menys interessat és Zapatero.

"Tant és si les conseqüències ulteriors perjudiquen un altre possible govern del PSC, ja s'ho faran els socialistes catalans!", deuen pensar molts al PSOE. En tot cas des de Madrid podran relaxar-se, perquè tot allò percebut com excessos catalans era fàcilment explicable quan governaven "los nacionalistes", però el cost de justificar que una generalitat socialista també exerceixi de catalana és massa alt, és molt difícil d'explicar-ho a la parròquia mesetària. Per a ells és molt millor que mani CiU, una CiU que sempre recelarà de qui vulgui menjar-se-li l'espai. En conclusió, per a Zapatero CiU és seguretat i tranquil·litat.

1 comentari:

Fantassin ha dit...

Sembla ser que ho he encertat. ERC ha estat expulsada de palau, i jo ho interpreto com un Harakiri de Maragall perquè això beneficia a a Zapatero. També beneficia ERC en victimitzar-la alhora que estalviant-li el desgast de govern. El PSC (llevat dels seus quadres, que estan supeditats a Zapatero) en surt perdent perquè algú ha decidit que és millor que a Catalunya hi mani CiU i que els socialistes siguin, com a molt, comparses.