divendres, d’octubre 16, 2015

NOTÍCIA D’OCTUBRE 2040 EN RECORD DE LLUÍS COMPANYS

NOTÍCIA D’OCTUBRE 2040 EN RECORD DE LLUÍS COMPANYS
Article publicat al Diari Gran del Sobiranisme el 16/10/2015
http://diarigran.cat/2015/10/noticia-octubre-2040-record-de-lluis-companys/

FANTASSIN MANEL, corresponsal a Madrid. BBC NEWS. 16/10/2040. Europe
ESPANYA DEMANA PERDÓ PEL MAGNICIDI DEL PRESIDENT CATALÀ
Aquest 15 d’octubre de 2040 els despatxos de la capital d’Espanya bullien d’indignació continguda i resignada, mentre a Barcelona es desenvolupaven els actes solemnes presidits per Sa Majestat el Rei Felipe VI.
La concessió de l’ajut econòmic català que permetrà salvar per enèsima vegada els bancs espanyols s’ha retardat quasi un any amb l’objectiu de fer-lo coincidir amb el centenari de l’assassinat del President Companys. Aquest préstec s’ha condicionat a l’explicitació d’una petició de perdó per part del Regne d’Espanya, en tant que successor d’aquell Estat l’Espanyol responsable de les tortures i afusellament del President del Catalunya.
L’acord de desembre de 2039 del Parlament Català exigia un reconeixement clar del magnicidi, així com el pagament d’indemnitzacions als hereus del President màrtir, una declaració davant l’assemblea de l’ONU i la construcció d’un monòlit a Madrid com a mostra de penediment, no solament per les tortures i l’afusellament sinó també pels cent anys de negativa espanyola a tota condemna i reparació pel crim comès contra l’estat veí.
Tanmateix, algunes fonts ministerials de Madrid focalitzen la indignació espanyola més en Brussel·les o en Berlín que en Barcelona: “…no ens sorprenen gens les exigències de la República Popular i Federativa dels Països Catalans, que és un Estat il·legal, comunistoide i revanxista; allò que ens indigna és que la Unió Europea s’hagi negat a tornar a rescatar els nostres bancs…” ha declarat una font ministerial que prefereix restar en l’anonimat.
Fantassin, per BBC News Europe-2040.