dijous, de gener 06, 2011

Primeres Passes del Govern Mas Lligant Curt i amb Morrió els Catalans

Nou article al Bloc Gran del Sobiranisme:

http://blocgran.cat/?p=4362


Primeres Passes del Govern Mas Lligant Curt i amb Morrió els Catalans

 gener 6, 2011 |  Fantassin Manel |

He escoltat l’Andreu Mas-Collell i en Boi Ruiz dient que el PROBLEMA  econòmic de Catalunya, així, en majúscula, és el finançament de la SANITAT. I això que gastem 400 euros menys, per cap i any, gràcies al fet que un de cada quatre catalans es gasta, a més, una assegurança privada! Caldria fer alguna cosa: pujar impostos o crear-ne de nous, atès que tal magnitud de despesa no es ressol ni tan sols amb la fal·làcia dels “sense papers” perquè els consellers saben molt bé que la immensa majoria dels beneficiaris són avis catalans potencials votants de CiU.
.
El nou Governs ho té tan clar com el Governador de Califòrnia: reduir el dèficit intentant esquivar el recurs als impostos. Això és perquè els nostres polítics poden tenir els seus orígens, fins i tot a Bandera Roja, però no poden entrar en contradicció amb l’ideari fonamental del partit. Fins i tot un simple diputat convergent pot ser sospitós de contravenir aquest ideari si  se li acut  guiar-se per la lògica , en la solució d’un problema, en comptes de per l’ortodòxia del partit.
.
Aquest perill és major a CiU, amb una important base electoral independentista, amb  43 diputats  explícitament independentistes (però lligats curt per la comandància del partit i els lobbies que l’orienten), inserit, com està, dins una societat civil on l’activisme transversal independentista segueix la seva exitosa agenda de consultes sobiranistes. Quina por si algú es treu el morrió, saltant-se el guió! (el guió no és altre que desactivar l’independentisme, a més de situar un ministre al govern de Madrid, així com d’altres obsessions catanyoles pensades sols per llepar les engrunes que els cauen del nostre espoli fiscal).
.
No és d’estranyar, en conseqüència, el nomenament de Pilar Fernández Bozal com a consellera de Justícia, per part del Molt Honorable President de la Generalitat barcelonina, el senyor Artur Mas. Què potser fa de comissària política per tal d’evitar que ningú (ni del govern ni els diputats de CiU) se salti el guió, degut a febleses independentistes o amb comentaris simpàtics al respecte, o cedint urnes i locals?
.
Ja s’ha parlat prou de l’actuació de la nova consellera, quan la consulta popular d’Arenys, que en va demanar la PROHIBICIÓ amb consideracions com que les consultes eren “un perill per l’estabilitat política  i social d’Espanya” i ho comparava amb els homenatges a membres d’ETA i les capelles ardents… Deia: “plantejar una consulta popular en termes que afecten la integritat territorial de la nació  (espanyola) i la sobirania nacional és una qüestió que afecta  l’interès  general.
.
Sortosament , algun del diputats independentistes (dels 62  que tenim, sembla que n’hi ha ben pocs que no estiguin lligats curt i amb morrió), l’Uriel Bertran, va parlar clar qualificant “d’atemptat a la democràcia que la persona que va demanar prohibir la consulta a Arenys de Munt, sigui nomenada Consellera de Justícia”, i que el nomenant que fa el Molt Honorable President de la Generalitat, el senyor Artur Mas, “significa riure’s dels milers de voluntaris i dels centenars de milers de persones que han organitzat i votat en la consulta”,  i que “no és apta i no està a l’alçada de la dignitat que requereix la Conselleria de Justícia”, sinó que, més aviat, és l’expressió de la incorporació, per part de CiU, dels interessos de l’Estat.
.
Què trist, en Jordi Turull, portantveu de CiU al Parlament, dient que no li constava que Pilar Fdez. Bozal hagués intentat impedir el referèndum  independentista d’Arenys de Munt! perquè, després de fer una apologia del desconeixement no gaire acord amb el paper de portantveu, ho remata dient que si ella no hagués acceptat allò que li van demanar, hauria prevaricat! Què barat valora el patriotisme el portantveu convergent! Algú de vosaltres, lectors, és capaç d’admetre que, en cas que a la feina li proposin una acció clarament contraria a la identitat i als drets dels catalans, ho faria, així, esforçant-se en la eficàcia i en el lèxic sumament espanyolista?
.
Tanmateix, altres convergents han sortit a justificar la consellera, explicant que la seva cartera no és gaire ideològica, perquè fonamentalment s’encarrega de la logística de l’administració de justícia i de les instal·lacions   penitenciàries, és a dir, més un gestor que un polític. Però, com és possible l’elecció d’una persona  a la qual, fins i tot un òrgan prou espanyol com El Periódico, reconeixia que “està mancada d’experiència en aquests àmbits, però si en la representació dels interessos d’Espanya a Catalunya”?
.
Aquí no sols  no hi ha resistència catalanista, aquí només hi ha el braç executor de les lleis del Regne d’Espanya,  perquè ja  no s’aguanten ni les justificacions convergents, en el sentit que la nova consellera intentaria recuperar funcions arrabassades per la sentència del Constitucional, quan és la mateixa Fernández Bozal  que ho nega:  “la meva prioritat no serà intentar recuperar funcions que el T. C. ha declarat no ajustades a la llei, el més important és aplicar el dret!”
.
Tot plegat no ens ha d’estranyar gens. A qui se sembla més CiU? A ERC o al PSC? És obvi que al PSC, això no ho dicuteix ni els diputats convergents ni els diputats sociates. Però la diferència rau en la relació amb Espanya.  El govern del PSC va posar en tensió les relacions, el nou govern té tot el suport socialista per evitar noves tensions que portin a més cabreig entre el poble català, d’aquell que alimenta l’independentisme. La solució: en comptes d’enfrontar-se amb Madrid, la solució està en conjuminar el  folklore catalanista, o el jocs pensats per distreure el personal (com el recursos de Lluís Recoder  contra el govern espanyol …al Tribunal Constitucional! :-D),  amb l’Espanyolisme Jurídic, amb el qual la nova consellera fa de pont, probablement amb tot l’acord del PSOE i possiblement  també del PP  …i anari-hi anant, anar-hi anant, anar-hi anant… cap a tenir un ministeri dins el govern PSOE o dins el govern PP. Qui dia passa any empeny i milions de dèficit fiscal que van sumant!
.
.
.
.
.

23 respostes

  1. bacus diu:
    ciu no s¡assembla a psc, ambdós són com aquelles pel.licules en blanc i negre del capellà-roig i el feixiste-alcalde…italianes
    dues cares de la mateixa moneda….
  2. Fantassin Manel diu:
    Partint de la semblança bàsica de pertànyer a la civilització terrícola, jo he dit “A qui se sembla “MÉS”, i ho he dit a triar “només entre ERC i PSC”
    Per tant, de debó m’estàs dient que CiU se sembla més a ERC?
    Jo pensava que CiU era com el PSC, és a dir, un partit de centre d’ampli aspectre, majoritari, possibilista, de govern i que no es declarava independentista…!¿
  3. Indigeta diu:
    Molt naïf el post.
    D’aquí a poc, hi haurà eleccions a l’estat espanyol, i tant a CiU com a Catalunya no li convé que el PP (o el P$OE, però aixó ja sembla un acudit) guanyin per majoria absoluta.
    D’aquí a que es facin les eleccions generals, a CiU li interessa afeblir al màxim al PP, i per aixó fa el que fa, cosa que ja entenc que no entengueu, tant capficats com esteu en les vostres cabories particulars.
    Una manera d’afeblir-los és atreure al màxim de votants que son a la seua frontera, i un altre és no donar-lis ales amb proclames i retòrices sobiranistes, malgrat que en un segon nivell no massa visible si que es treballi en aquest sentit. Es alló tant castellà de “que se produzca el efecto sin que se note el cuidado”.
    Perqué per aconseguir el necessari “pacte fiscal” ens cal que qui guanyi les eleccions generals no guanyi per majoria absoluta i que els partits nacionalistes tinguin un excelent resultat.
    Si, ja ho se, si siguessim independents, tot aixó no caldria, però que jo sàpiga, avui per avui no ho som, així que caldrà actuar politicament.
    Però tambè cal tenir en compte que a qui viu de la retòrica i la proclama no se li pot demanar res més que retòrica i proclames, és clar.
  4. vallfosca diu:
    Fantassin, noi, els dos primers paràgrafs son del tot sobrers, maldestres, donen mostra clara que d’economia no en tens ni puta idea.
    El teu capteniment em recorda al d’en Evo Morales que te una inflació de collons, els forners es veuen obligats a pujar el preu de venda del pa, i al crac de l’economia per tal de solucionar-ho no se li acut altre cosa que enviar la policia a les fleques per tal que no pugin els preus a la venda (quin tip de riure).
    Tu ets d’aquells que combreguen amb l’idea mítica de que “la economia és cosa de rics”, sempre hi pots enviar a la policia per tal que tothom tingui de tot, a les fleques, hospitals i supermercats.
    Pel demés estem d’acord.
    Cordialment Vallfosca.
  5. Fantassin Manel diu:
    Indigeta, em costa creure que l’afebliment del PP a Catalunya pugui ser gaire significatiu en nombre de diputats, a part que una imatge prou espanyola a Catalunya que pugui satisfer l’electorat PP també tindrà el seu cost electoral a la Casa Gran.
    De tota manera, si realment aquesta és l’estratègia (ja no em fico en si m’agrada o no, que ja ho pots suposar), al menys és una estratègia! Vols dir que filen tan prim?
  6. Andreu diu:
    Comentar sense mirar la realitat,perque aquesta no agrada.
    La Generalitat “barcelonina”….Quina astracanada.!!
    Per primera i unica vegada fins ara, CiU va guanyar a totes i cadascuna de les 41 comarques, inclos el Baix Llobregat A TOT EL TERRITORI,A TOT!! Això es “barceloni”??? Doncs el tripi seria del carrer Nicaragua nomes …
    Un govern no es fa per quotes d’empadronament. Això, Manel, ho feia la dictadura,amb el “ministro catalan”.
    Els governs son de tot Catalunya, per definicio i no hi ha quotes…perque això seria corporativisme del regim ancienne del segle XVIII.
    Potser, com agita el PP fa dies, “cal” que el president del Port de Tarragona sigui de Tarragona, encara que sigui burru?, el delegat a les comarques gironines tingui un 972 de telèfon fix,encara que sigui analfabet?, etc. Realment, si aquestes aspiracions seran les critiques frontals als governs Mas, s’hi jubilarà als 67 anys sense despentinar-se.
    Paese…
    Que us hagin portat moltes coses els Reis Mags!!
    Cordialment,
    Andreu
  7. Fantassin Manel diu:
    Vallfosca,
    …maldestre… ni puta idea d’economia
    …has de saber que no solament no sóc en absolut un intel·lectual sinó que -es sabut de tothom que em coneix- em cauen molt molt i moolt malament els intel·lectuals. Sóc un simple treballador mileurista amb necessitat de dir les coses com les veig, perquè si me les guardo després ho somatitzo.
    De tota manera, les opinions que vaig llegint (al bar, a l’hora de l’entrepà) no són precisament totes d’esquerres i redunden en allò de les faves comptades: si falten peles 99% en sanitat i no vols fer copagament perquè torpedeges just en la línia de flotació del teu electorat et cal cercar diners d’altres bandes.
    Doncs, si ets de dretes tens bastant prohibit cercar els diners augmentant impostos.
    En tot cas, maldestre és la comparació que em fas amb l’Evo Morales, atès que jo no plantejo cap proposta, sinó que em limito a constatar “com l’ortodòxia condiciona la impossibilitat, de vegades, de triar l’opció més adequada, si aquesta opció xoca amb l’ideari fonamental del govern.
  8. Fantassin Manel diu:
    Andreu,
    coneixes una altra Generalitat? No? Doncs n’hi ha una altra, la Generalitat del carrer de Cavallers, a la ciutat de València. Què potser prefereixes que digui “Generalitat Catalana? En oposició a “Generalitat Valenciana”? Que potser negues la catalanitat dels valencians? La millor oposició al terme “Generalitat Valenciana” és la que (considerant “Valenciana” relatiu a la ciutat de València) anomena la nostra també amb la referència a la ciutat on es troba: Barcelona.
    De tota manera, no cal discutir d’això perquè aquest no és un terme tant polític com cultural, i jo pertanyo a la cultura dels que han sostingut l’independentisme, a cost de presó i sang, des dels anys setanta, quan els nous independentistes només miraven la seva butxaca i no veien més enllà d’Ecspanya. Si t’interessen les qüestions terminològiques de Josep Guia ha escrit llibres prou interessants.
    .
    CiU ha guanyat a tot el territori, això no ho nego jo ni ho nega ningú. El Parlament és de les quatre províncies (no pas de tota la nació), però la Generalitat no és la que té la seu a la ciutat de València sinó la de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.
    .
    Dius que els governs són de tot Catalunya? Que vols dir que les nostres comarques del nord (Rosselló, Vallespir, Conflent, Cerdanya…) no són Catalunya? Ves-hi, ves-hi i digues-li al primer que passi (si vols ho pots fer en francès, no importa, li dius: Excusez-moi, monsieur, savez-vous que “ce n’est pas la Catalogne» et que «vous n’êtes pas Catalan. A veure què et respon!!!!
    .
    Trista condició la dels que no coneixen els límits de la seva nació! Més trista encara la dels que coincideixen amb la visió de la nació que té l’enemic!
    .
    Andreu: la meva crítica al Molt Honorable President de la Generalitat el senyor Artur Mas és que honori els que neguen les nostres llibertats i que ens posi sota comandament dels que comparen el dret de vot dels catalans amb l’apologia dels etarres.
    .
    Estic esperant a veure si tu em pots donar una bona explicació sobre el nomenament de la senyora Fdez. Bozal.
  9. Neng diu:
    No he acabat de llegir la frase “A qui se sembla més?” i he respost sense dubtar “al PP”. Que és en realitat amb qui pensa pactar. És el que hi ha, “Más de lo mismo”. És el que ens mereixem, perquè és el que la majoria ha volgut.
    Salut
  10. Eduard m.a. diu:
    Manel,
    CIU ha guanyat les eleccions al Parlament de la CAC. Ha guanyat aquestes i les ha guanyades totes, des que hi ha CAC.
    Aquest és l’Argument i la Demostració, alhora, de que tot el que diguis ( de que tot el que diguem els independentisties que no votem CIU al Parlament de la CAC ), i que no siguin lloances a CIU, és naïf, és no comptar amb la realitat, és de freekis, és d’il·lusos, és de passarells.
    Ells tenen els vots i ja està.
    També tenen altres cosetes que també ajuden i influeixen, que tu i que jo, que no veiem la realitat, sí que veiem.
    Com tenen tot això, tenen la raó. Tota la raó.
    Donem-nos-la, perquè és seva, pels segles dels segles, Amén.
  11. vallfosca diu:
    Fantassin tu has fet la proposta d’apujar els impostos, que és per la única cosa que serviu els d’esquerres, en el terreny de la economia. Així ens va.
    Ah! no soc pas de dretes, no sé d’on ho treus això.
    I soc treballador i mileurista …”col•lega” .
  12. Salvador diu:
    A mi el que em sembla “naïf” és l’argument que necessitem que ningú tingui majoria absoluta al Congreso per a assolir un pacte fiscal. Fins i tot en aquest cas ningú ens assegura que PP i PSOE no es posaran d’acord com sempre han fet en temes que ells consideren vitals. Aquests arguments van molt bé per distreure el personal però algú de CiU algun dia ens haurà d’explicar quin és el “pla B”.
  13. Eliseu diu:
    ja que va de naifs, a mi el que realment hem sembla naif son els arguments que donen els ilustrisims Mas-Colell i en Boi Ruiz dient que el problema económic és la sanitat en lloc de dir que el problema real, seriós i prioritari del forat económic no és la despesa sanitaria (que també, sobretot el malbaratament) sino la gran i continuada expoliació de 22.000 mil·lions d’euros anuals,
    naif hem sembla també que el grans intelectuals i ilustrisims telepredicadors i periodistes en general no denuncin constant i continuament aquesta expoliació
    clar que aquest ilustrisims que dirigiran la nostra económia i sanita així com als ilustrats telepredicadors s’els pot qualificar de tot menys de naifs ja que de naifs no tenen ni un pel encara que si que ens tracten de naifs a la població en general i en particular a qui els ha votat que crec que aquest si que son uns autentics naifs
  14. Fantassin Manel diu:
    Eduard m.a.
    Gràcies pel consell i la contenció. Provaré de fer-te cas
    :-D
  15. Durruti fai Companys cnt amb psuc. diu:
    I ara, he de llegir les opinions de gent que només arriba a mil·leurista i que parlant d’economia i de política no passa d’aquest nivell?
    Si estiguessiu més ben preparats i tinguessiu el cap ben posat, també serieu mil·leuristes? al mateix nivell que el aquí vilipendiat Mas Collell, professor de reconeixement mundial, ha, ha, o que el Castells, i ara que faig, ric o ploro?
  16. Fantassin Manel diu:
    Vallfosca,
    no siguis tan autoreferencial, no dic pas que siguis de dreta, dic que la dreta és refractària a pujar impostos fins i tot quan els mateixos economistes de dreta diuen que cal buscar diners.
    L’alternativa (quan el dèficit és bàsicament en sanitat) consisteix en el copagament
    (sempre que els afectats no siguin, en la seva immensa majoria, els votants més potencials del teu propi partit.
    És un exemple de quan l’ortodòxia de partit dificultat les decisions que venen del sentit comú.
    El sentit comú podria dur als 43 diputats independentistes d’un partit àmpliament votat per electors independentistes (CiU) a fer gestos com els de l’anterior governs, gestos que disgusten Espanya, que Espanya condemna, que la condemna espanyola indigna els catalans fent que els catalans esdevinguin independentistes.
    Atès que qui mana a CiU no es pot permetre aquest joc, i que en això hi ha complicitat amb sociates i amb peperos, la millor solució per evitar relliscades
    (relliscades de sentit comú, no sols relatives als impostos, sinó també relliscades verbals de tipus independentistes i gestos o suports a propostes que no tenen cabuda legal en Espanya)
    com dic, la millor solució per evitar aquestes relliscades és posar un comisari polític, posar-nos un morrió….
  17. Fantassin Manel diu:
    Salvador i
    Eliseu
    :
    precisament per això li he dit abans a n’Indigeta que, en cas que sigui veritat la seva hipòtesi, és a dir, que CiU té una estratègia, jo ja estaria més tranquil, però no m’ho crec, això té més pinta d’equilibris de poder que no pas d’estratègies tendents a resoldre l’espoli que sofrim. Tampoc no té pinta que hi hagi cap pla B.
  18. Fantassin Manel diu:
    Durruti fai Companys cnt amb psuc:
    pots llegir les opinions dels preparadíssims doctors setciències que t’han aixecat la camisa (en tant que català) estafant-te (en mala gestió, en governs oberts de cames, en espoli fiscal i en corrupció), o pots escoltar les opinions del poble ras, que està fins als collons del robatori a ma armada que sofreix (per part de tants licenciats avesats a sacrificar el nostre poble a canvi d’omplir les seves butxaques). Fins que la senyora Fdez. Bozal no t’ho impedeixi (en qualitat de responsable de presons) encara tens llibertat per decidir entre uns i altres. Tu decideixes!
  19. Durruti fai Companys cnt amb psuc. diu:
    18. així que el poble ras té la bona medicina, suposo que quan t’hagin operar buscaràs algú del poble ras el lleter o l’electricista, que ho faran millor que un doctor amb 8 anys d’estudis, que no sap res i que només enganya.
    El que t’han dit ja en alguns comentaris és que la política té viaranys, roplecs i aparents marxes enrera, els populars més impulsius, no ho saben veure.
    I evidentment que TOTHOM veu que la solució és en la supressió de l’expoli fiscal, doncs que us penseu!!
  20. Eliseu diu:
    Durruti
    és evident que tothom veu que la solució és la supresió de l’expoliació, però no veig que els ilustrisims Mas-Colell i Boi Ruiz diguin que n’es la causa
    també és evident que no tothom està disposat a ser valent i agossarat per suprimirla, i també és evident que la millor manera de suprimir-la és la independència encara que també és evdent que ciu no creu que la independència sigui la millor recepte per solucionar els problemes dels catalans
  21. Toni diu:
    El braç executor és també el freakisme i el caos que envolta el moviment independentista.
    Transversalitat??? No existeix la transversalitat. CiU no ha enganyat ningú: autonomisme, peixalcovisme i “Ara no toca” etern. Però han guanyat unes eleccions a on els independentistes hem assolit la maravellosa fita d’obtenir dels pitjors resultats de la història, en mig un banc de vot unívocament independentista potencial del 45%, tirant baix.
    43 diputats de CiU independentistes defensant la Morrió??? vinga home!!! no t’ho creus ni tu, Fantassin.
    Abans de bramar contra les decisions d’un govern que ha guanyat clarament les eleccions, mirem d’organitzar-nos els independentistes d’una punyetera vegada per tal d’obtenir ni que sigui un 40% del vot independentista potencial.
  22. Fantassin Manel diu:
    Toni,
    no et negaré pas el freakisme que esmentes,
    també és cert que CiU ha guanyat sense discussió
    però els 43 diputats indepes de CiU no veig pas que hagin impedit que tinguem una persona com Fdez. Bozal capitanejant una conselleria després de fonamentar els perills per Espanya de la Consulta d’Arenys.
    Potser no la defensen però llavors demostren que pinten ben poc.
    .
    Organitzar-se si, però sense deixar de dir les coses com són, perquè sinó, d’aquí a uns mesos o una anys, estarem preguntant-nos com és que s’ha accentuat la letàrgia catalana, i serà perquè no ens haurem adonat que hi ha un comissari polític que vigila que a ningú (al govern, al parlament, a la premsa afí…) se li escapi ni una coma, a nivell verbal o escrit, que pugui ser útil per l’independentisme.
  23. Andreu diu:
    Benvolgut Manel,
    A mí tant me fa que tu idolatris en Josep Guia, el matemàtic, i, DES QUE VA PUBLICAR EL SEU LLIBRET, empris el terme Catalunya de manera extensa. Es la teva decisió. Que no compartim el 95% de la població de Catalunya, de les Illes, de l’Alguer, del Pais Valencià, i del Rosselló.
    Ara resultarà que es la tesi novissima d’en Guia (el llibret del 1985) (a nivell polític zero patatero de suport popular en eleccions..), la que cal assumir tothom? Allò dels Països Catalans ho va superar en Guia el 1985? Au,menys tonteries, si us plau. Hem estat 1.000 anys sense nomenar a Mallorca, Menorca, Eïvissa, València, com a “Catalunya” i ara, no se sap en base a que, (qui ho pot obligar, a canviar les denominacions populars….), hem de dir el que proposà en Guia el 1985?
    Si us plau. Si us plau…..No ha tingut gaire exit, realment, la seva proposta. El mateix, mes o menys, que els seus èxits polítics al Pais Valencià.
    L’explicació que et vull donar sobre el nomenament de la Consellera de Justicia no et semblarà bona, segur, pero es el que sé. Els consellers i conselleres són nomenats, discrecionalment, pel President de la Generalitat. I també dscrecionalment, si vol, els pot cessar. O sia que com no sóc adivi li hauries de preguntar al President Mas, tal com, suposo, li vas preguntar al President Maragall pel nomenament de la Consellera Mieras o de molts/tes altres consellers, o al President Montilla.
    Jo tinc les meves informacions i teories o elucubracions, però nomes el President Mas pot contestar-te la pregunta, si vol, evidentment, després que li facis. Si volemm actuar amb rigor, com,estic segur, és el teu cas i també el meu.
    Ben cordialment,
    Andreu