http://blocgran.cat/?p=4232
De la sentència de la Pica en Flandes contra el català a la Sociovergència
desembre 23, 2010 | Fantassin Manel |
Jo no crec que sigui casualitat la sentència del Tribunal Suprem contra el català, en tant que idioma vehicular de l’ensenyament, precisament en el moment central de les negociacions per la investidura del nou president de la Generalitat catalunyesa. Són molts segles de manipulació i que “tingui efecte sense que es noti la cura” per a que ara ens ho haguem de creure.
.
Per començar m’ha emprenyat sentir condemnes més dures i radicals per part dels sindicats que no pas dels partits polítics que ens governen o que estan a punt de fer-ho. Trobo ben trist que l’enemic ens posi el seu límit sense que nosaltres sapiguem posar el nostre. En comptes d’actes d’orgull patriòtic, declarant que aquesta és una marca infranquejable de la nacionalitat catalana, s’han limitat a dir que la llei no implica res de nou “perquè ja hi havia castellà a les escoles” i que només cal estudiar les disfuncions concretes que ha pogut tenir l’aplicació de la llei. Això és convertir un defecte en virtud: “no és que no vulguem que l’espanyol sigui vehicular, és que ja ho era, poc o molt”.
.
De tota manera, encara he paït pitjor les declaracions sobre les bondats de la immersió en català “perquè els nens saben tant o més espanyol que els habitants d’Espanya”. No, el tema que ens ocupa no és les eines d’aprenentatge, el tema és polític. Tampoc no n’hi ha prou de proposar-nos incomplir la llei quan l’enemic estigui distret. El Tribunal Suprem crea jurisprudència, el seu objectiu no és un curs escolar concret, sinó orientar els límits polítics d’ara en davant, els propers cursos, i amb vocació d’anys i panys. El problema és que ens han posat uns límits legals que no eren fàcils de posar, per això dic que ha estat una “Pica en Flandes”, atès que arriba en un moment precís: la població desmobilitzada i l’independentisme creixent convertit en marginal perquè ha atorgant el poder a l’espanyolisme.
.
Jo ho veig com una cirugia molt precisa, amb la qual ens han empeltat una espècie de loapa, programada per no afectar la feina del govern sortint i també per no resultar agressiva envers el govern entrant, de manera que aquest ja s’ho trobi quan comenci a funcionar. No ha afectat gaire ni a Montilla ni a Mas. Es tracta d’evitar batalletes (l’obsessió convergent) i limitar-se a gestionar allò que tenim, amb els límits que marca la llei, amb molta propaganda nacionalista, si, però qui dia passa any empeny. És a dir, cirugia i molta anestèsia. En conjunt, la sentencia facilita el pacte sociovergent atès que elimina dubtes sobre possibles aventures d’uns i altres, és a dir, situa els límits dins allò tolerable per ambdues parts, i estalvia les polaritzacions tan lletges de la campanya electoral. Ja no cal pacte catalanista amb ERC, i així s’estalvien tant les irritacions a Espanya, que fan perdre favors als convergents, com la reacció espanyolista sociata, que tants vots ha fet perdre al PSC.
.
Els eixos del nou govern del PSCiU diu que abasten la lluita contra la crisi, les polítiques socials, la representació institucional, la concertació social, i la transparència i la qualitat democràtica. Això és un eufemisme per descriure els punts que ja compartien. Els silencis també els comparteixen, i en concret les zero referències a posar límits (els límits ens els posen, nosaltres no sabem posar-los) al robatori que sofrim. L’única alternativa digna només l’he sentida en boca de López Tena, basada en la unió dels parlamentaris que encara conservin prou dignitat, per tal de declarar la secessió i derogar les lleis d’ocupació.
.
.
.
Etiquetes Política catalana | 13 comentaris »
desembre 23, 2010 a les 8:03 am
desembre 23, 2010 a les 9:25 am
desembre 23, 2010 a les 10:15 am
desembre 23, 2010 a les 10:19 am
(majoritàriament independentistes)
aconseguiran democratitzar els partit o si -pobrets!- continuaran sotmesos al dictat del senyor Godó i resta de lobbies empresarials, que son els que manen realment a Catalunya.
Si continuem així
(és a dir, si no hi ha revolució que democratitzi CiU i continuem com sempre),
és obvi que aquests lobbies han optat
(d’aquí a les pròximes eleccions ecspanyoles)
per donar suport a Zapatero
(i, per tant, ajudar-lo desactivant el problema català).
Tot plegat té un nom: PSCiU
desembre 23, 2010 a les 10:43 am
desembre 23, 2010 a les 10:05 pm
desembre 23, 2010 a les 10:24 pm
desembre 24, 2010 a les 3:37 am
Cordialment
Andreu
desembre 24, 2010 a les 8:27 am
Bones Festes i desitjar-nos l’inici d’un període sense supeditacions al nostre pitjor enemic, que no és pas el veí sinó la nostra pròpia covardia.
Covardia és quan els actuals 59 diputats independentistes que tenim al Parlament, en comptes de fer política independentista, es dediquen a fer la política que reclamen els lobbies empresarials catalanyols als qual serveixen. Perquè llavors, entre independentistes desactivats i espanyolistes convençuts …què ens queda?
desembre 24, 2010 a les 4:05 pm
desembre 24, 2010 a les 4:06 pm
desembre 26, 2010 a les 7:26 pm
desembre 28, 2010 a les 1:11 pm