dilluns, d’abril 14, 2008

El marxisme en l'avantguarda de l'independentisme catala

El marxisme ha de continuar l'anàlisi de la realitat i ha de continuar proposant estratègies.
L'independentime ha fet aportacions importants a l'anàlisi marxista, com en Josep Guia:

(...)El nacionalisme és una ideològia d'incidència policlassista esgrimida per una classe social al servei de la seva lluita pel poder (exactament, per la formació i/o manteniment del seu poder polític), en un determinat àmbit territorial on existeix un cert grup nacional, el recurs i l'apel·lació al qual (en una dimensió real o alienada) és la causa immediata del dit nacionalisme" (...)

El marxisme es troba en l'avantguarda del combat independentista. Una altra cosa és que, quan ens trobem en un context de democràcia burgesa prou estable, els votants se situen majoritàriament al centre i, per tant, qui acaba gestionant el poder és la burgesia, que traeix l'independentisme en funció dels seus interesos i en contra del poble. El paper dels marxistes, en aquesta fase burgesa, és precisament, estirar de la corda.

Més per gimnàstica que per necessitat, donat que encara hi ha pensadors i lluitadors a la trinxera, he iniciat aquest grup al facebook al qual esteu tots (tots els marxistes ...seriosos, és a dir, independentistes) convidats: