divendres, de novembre 20, 2015

Recordant Santi Brouard aquell 20-N

Recordant Santi Brouard aquell 20-N
Article publicat el 20/11/2015 al Diari Gran del Sobiranisme
http://diarigran.cat/2015/11/recordant-santi-brouard-aquell-20-n/

FANTASSIN MANEL. Avui és un dia de trist record, l’aniversari de l’assassinat de Santi Brouard. Me l’havia presentat pocs mesos abans el Joselu Cereceda davant l’ajuntament de Bilbo, juntament amb l’Oriol Martí. El Santi i l’Oriol, anys després de la mort del primer, encara haurien de tenir molt més en comú per les causes de la repressió soferta, però això ja és una altra història. Encara em ve al present el sentiment de camaraderia patriòtica i comunista en aquella breu encaixada de mans i en les paraules de suport internacionalista que intercanviàrem.
Mig any més tard, recordo sentir-me unit al sentiment de la població de Bilbao que va omplir els carrers en homenatge i condemnant aquell vil crim d’Estat comès dins la consulta pediàtrica del Santi Brouard. Vaig escoltar desenes de declaracions de veïns escandalitzats, alguns dels quals es confessaven contraris a l’independentisme del líder de HASI,  però deien que n’admiraven la professionalitat així com la seva tasca municipal.
José Amedo, Rafael Masa i Luis Morcillo van ser absolts per manca de proves però fa dos anys aquest darrer se’n va declarar coautor en una entrevista a El Mundo, reconeixent haver cobrat tres milions de pessetes per matar Brouard. Rafael López Ocaña ja havia reconegut la seva autoria l’any 2005 a Tele5, assenyalant que el suposat inductor d’aquell atemptat era l’ex-tinent coronel de la Guardia Civil, Rafael Mas i també que el polític que presumptament havia finançat el crim havia estat el llavors director de la Seguretat de l’Estat, Julián Sancristóbal.
Recordem el Santi Brouard en un moment que el poble de Catalunya desconfia molt conscientment d’un Estat que es reafirma públicament en dir que no renunciarà a cap instrument per negar el dret dels Catalans al seu alliberament.
Fantassin