diumenge, de març 27, 2005

Camions o vies de tren i "L'ave pel litoral"


Els carrers de Barcelona per on ha de passar el TGV (que els espanyols han anomenat AVE sense cap oposició significativa a Catalunya) comencen a omplir-se de pancartes demanant "l'ave pel litoral". He de fer-me una pancar-ta com aquesta per posar-la al balcó o veure si l'aconsegueixo a l'associció de veïns.
Pel que he sentit comentar pel carrer només hi ha por a possibles esfondraments quan ens apropem a la Sagrera, a la resta de la ciutat és simplement una contestació intel·lectual, perquè la gent sospita que, si no se segueix el traçat lògic del litoral (que també facilitaria la perforació, així com que el cirqüit vingués de l'aeroport) és per causes més allunyades de la lògica i més properes a la corrupció o potser a la ineficàcia super ben pagada.
Jo no sé si en això dels trens som idiotes, si és una altra senyal de subordinació als veïns, o si es tracta simplement de manca de cultura ferroviària, que és el mateix que dir de cultura econòmica, però això sembla una paradoxa dir-ho a Catalunya. En tot cas la realitat és que cada dia s'omplen les autopistes de caravanes de camions que, perillosament per a la resta dels vehicles, supleixen allò que hauria de ser un transport de mercaderies ferroviari.