dissabte, de juny 07, 2008

Resultats cantats a ERC: Puigcercós i Benach tenen el 63 % i Carretero el 27 %

Digueu-me esquemàtic, però si la crisi no és prou grossa l'electorat sempre tira al centre, ...i si, els extrems són fonamentals per a fer de consciència crítica, però no mamen poder.
A més, en un partit de centre esquerra els extrems també tenen la facultat de poder optar per partits de l'entorn, i els afins a l'Uriel Bertran tenen l'opció de la CUP, però en Carretero té avantatge perquè CiU encara no s'ha definit independentista.
Al final el gruix dels vots van al centre i el centre són Puigcercós i Carod. Potser en Carretero haurà quedat segon amb el 27 % dels sufragis, però (si deixem al marge el fet que el personalisme del Puigcercós haurà quedat satisfet) la qüestió és que el sector centrista aglutina el 63 %.

1 comentari:

Fantassin ha dit...

Ha acabat el "super dissabte" del Congrés d'ERC i encara em sorprèn que la gent ser sorprengui que un partit de centre tingui contradiccions. Es interessant aquesta anàlisi sobre el vot captiu de tipus clientelar al si d'ERC:
http://elies115.blogspot.com/2008/06/les-xarxes-clientelars-decisives-en-el.html
però aquesta és una de les gangues de créixer: Si no creixes no freges poder, però si no fregues poder no creixes. Si creixes i, per tant, fregues poder, tendeixes a ser dominat per necessitats més realistes, i a més saps que quan més radical menys et voten. Però d'altra banda la confrontació amb les essències crea contradiccions internes i també el càstic de part de l'electorat. Però la dialèctica no és solament amb l'enemic i tampoc ho és solamen interna. Per això s'han inventat els extrems, per no tocar poder (llevat de situacions de guerra) a canvi de fer d'acusador de les traïdories del centre majoritari, fent de consciència crítica, trasbassant vots i militants circunstancialment, ...en suma, estirant de la corda. Per tant, no oblidem que el creixement de la CUP és part del doble sistema català de partits i part fonamental del sistema independentista de partits catalans que ha de dur-nos a que ERC sigui decisiva en la proclamació de la independència:
http://fantassin.blogspot.com/2006/11/condicions-per-al-referndum-sobiranista.html