dissabte, de gener 26, 2008

La campanya xenòfoba de Koch al Bild Zeitung

Ahir m'estava mirant els titulars de la premsa i vaig fullejar el Bild Zeitung, que es fa molt ressò de la campanya xenòfoba de Koch a les eleccions de Hesse amb ple suport de la CDU. El conegut amb qui ho comentava em deia que la delinqüència sempre és cosa dels immigrants. Es la fatalitat del desarrelament, la manca de control patern i l'haver d'estar sempre sols mentre la família treballa... A Catalunya els immigrants del segle XX han estat espanyols i les presons catalanes han estat plenes d'espanyols, després dels espanyols han arribat els africans i els sud-americans i és inevitable que ara les presons s'omplin de gent d'aquests països.

Li responc que potser si que és inevitable, però la diferència no és tant la realitat com el profit de la dreta amb les formes tant barroeres com les que usa el Bild Zeitung. Si partim de la concepció de que "tots som immigrants" (des del Paleolític, com diuen que deia a classe en Josep Sort) podem acceptar el fatalisme de que les presons s'han d'omplir d'immigrants però sense la dicotomia que fa en Koch del "nosaltres" (que en realitat l'han usat més els antics immigrants espanyols a Catalunya -"nosotros", seguint la seva percepció de que Catalunya és d'Espanya- que no pas la resta dels catalans, descendents entre d'altres de la massiva immigració occitana de segles enrere.


La dicotomia de Koch a Catalunya només serviria per a reforçar el sentiment imperialista espanyol en el sentit de que ells no han vingut de fora "porque estan en España". Per tant, aquí hem d'evitar que prosperin campanyes xenòfobes d'aquest tipus, perquè als sobiranistes, fins i tot als de dreta no espanyols, ens és més útil la idea de que "la catalanitat prové del mestissatge", malgrat disfuncions com les de la inevitabilitat de la delinqüència i les presons en l'etapa inicial.

1 comentari:

bacus ha dit...

jo penso que les esquerres catalanes s'esberlaran o perdran votants, temps al temps, només falta que s'encengui la metxa com un increment de l'atur.
Ja que l'actual política immigratòria ens l'han posat amb calçador sense tenir en compte per rés al poble.