divendres, de juliol 20, 2007

AVE i Sagrada Família: son "tontus" o tenen interessos amagats

Avui al mercat de la Sagrada Família es passaven paperets amb l'adreça de youTube on surt la simulació de l'hipotètic esfondrament de la Sagrada Família degut al pas del TGV (que els espanyols anomenen AVE). No hi havia ningú que l'hagués visionat encara, ni tan sols el que passava el paperet, però l'espectativa era alta, donat que n'havien sentit parlar als diaris o a la ràdio, o de boca de coneguts que l'haurien vist.
Un dels presents estava content de la posició d'en Portavella perquè deia que havia vingut força vegades al mercat, i com els altres assentien, sembla que el coneixia força gent de les parades.
Després la conversa ha derivat una estona en discussió estèril que se sortia del tema. Va! Ho explicaré per evitar intrigues. Un dels presents deia que s'alegrava que Esquerra s'hagués possicionat en contra del traçat pel carrer Mallorca "perquè jo, que sempre he votat els partits d'esquerres, no sabria ara passar-me a la dreta" (en referència a que els altres opositors eren CiU i PP). I això ha estat replicat per un altre que furiós ha proclamat que CiU no és pas de dreta. Llavors el primer ha respost que no CiU era pas d'esquerres, i la contrarrèplica de l'altre que "tampoc de dretes".
En fi, a part d'aquesta tendència de dispersar, tan típicament catalana, el tema principal ha estat "com son de tontos enrocant-se en que el túnel passi pel carrer Mallorca quan podria passar per Aragó". Una senyora ha dit que sota d'Aragó ja hi ha un túnel però que segurament és petit, i un altre home ha respost que, a la fondària que ha d'anar, no costaria res fer un altre túnel molt per sota de l'actual. Però aquest també ha afirmat que "segur que no es un problema tècnic, sinó no s'enrocarien en una cosa que la gent no vol, o sigui que aquí hi deu haver interessos amagats".
Després, durant un quart d'hora han proposat tot tipus de sospites sobre els interessos que hi pot haver al darrera, des de pagament de favors polítics a interessos immobiliaris.
En tot cas em quedo amb la percepció d'aquesta doble dimensió que caracteritza el veïnat: estan desmobilitzats però hi ha coses que no se les empassen.