diumenge, de juny 24, 2007

Propaganda espanyolista subliminal amb l'excusa que el català és el 88 idioma del mon.

El català és l'idioma 88 però en realitat ens volen colar que l'espanyol és el segon i no és cert.
Diu la notícia que la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat Barcelonina ha declarat que la nostra és la 88 llengua, amb més parlants que el suec i el búlgar. Curiosament s'explica que aquesta xifra prové de l'enquesta de 2003 en la qual aquest nombre de persones declaren conèixer l'idioma. Però el més curiós és que a continuació s'esforcen en fer-nos combregar que el segon idioma és l'espanyol. Això em sembla propaganda subliminal, perquè si el sistema de recompte és el mateix, no és creïble que els que coneixen anglès siguin únicament els habitants dels països anglòfons.

Si sumem a aquests suposats 322 milions d'anglòfons tots els altres milions que coneixen l'anglès dubto moltíssim que l'espanyol estigui en segon lloc.

3 comentaris:

Papitu ha dit...

¿Quin problema hi ha amb que l'espanyol sigui la segona o la tercera llengua més parlada del món?
Vull dir que a mi m'impressiona per igual pensar que la llengua amb la que hem de conviure és la segona, la tercera o la setena més parlada del món. La seva capacitat de pressió i influencia segueix sent tan gran, que millor que ens preocupem per cuidar la nostra de llengua.

Fantassin ha dit...

No, si a mi se'm fot. Però ja és curiós que ens donin un conjunt de dades tan estrafolari. Quan els comptes no quadren comences a sospitar que algú vol enredar-te amb ves-a-saber quines intencions. En aquest cas la intenció seria dissimular el fet de que l'anglès és l'idioma que més gent parla. A qui li agrada viure enganyat? Doncs resulta que hi ha gent que li agrada viure enganyada.

Eleuteri Qrim ha dit...

a mi també em va fer riure (per no plorar) que els datspelcul de la generalitat diguessin tal disbarat: que el castelladre sigui més enraonat que no l'anglès o el francès o el rus o l'alemany, per no dir l'àrab i tants d'idiomes asiàtics. Aqueixa genteta sembla que no han viatjat mai.

El castelladre només serveix per a donar ordres a l'escombriare.