dissabte, de setembre 26, 2009

S'atreviran CiU i ERC a condicionar l'aprovació del pressupostos PSOE a canvi de l'ús normal del català al Congrés ????

S'atreviran CiU i ERC a condicionar l'aprovació dels pressupostos sociates (Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2010) a canvi de l'ús normal del català al Congrés Espanyol (sense ensarronades com promeses d'aplicació ulterior, és a dir, d'immediat)????

A aquestes alçades, després de tanta traïdoria, quina necessitat tenim de prioritzar la suposada regla segons la qual només es poden canviar cromos de futbol per cromos de futbol i cromos de motos per cromos de motos, i més sabent que el status d'il·legalitat al Parlament Europeu del vuitè idioma més important d'Europa és dels més feridors i irresolubles i que la pega principal és que no és legal tampoc al Parlament Espanyol. Repeteixo, s'atreviran CiU i ERC a una acció patriòtica tan eficaç i alhora simple?

Deia l'altre dia en Joan Ridao que, si el PSOE torna a "obrir el meló" de la reforma del reglament del Congrés, ERC tornaria a reclamar la fòrmula Marín. Però això que és? Per què collons no hem d'usar el vot que ells necessiten per al que nosaltres necessitem quan ho necessitem? I què vol dir això de la "fòrmula Marín"? No és prou vergonyant la nostra situació com per a posar-nos a mendicar una fòrmula vergonyant? Per no parlar de CiU, l'actitud de la qual fins ara ha estat de traïdoria pura i dura. De què tenim por? No podem permetre res per sota de la normalitat que ens reclama Europa per a acceptar el nostre idioma com a normal.

Bon jorn i salut a totes i a tots!

dissabte, de setembre 05, 2009

Oriol Pujol i el Mercadona, o el retràs dels polítics catanyolistes

Ahir a la nit, dissabte 4 de setembre, diu l’Oriol Pujol i Ferrusola, a la tertúlia del programa 'La Nit' que dirigeix i presenta Ramon Miravitlles a COM Ràdio, que aquest part del país pateix molt “retràs”; també diu que la seva patilla era “ascarosa”. A mi em fa “asc” el “retràs” d’aquests suposats catalanistes de nissaga suposadament catalanista que, tot i haver-se criat amb la “normalització”, no fan l’esforç d’intentar parlar la llengua d’aquí al menys igual de bé que els immigrants d’Iznájar. Quina confiança hem de tenir en els nostres dirigents en termes identitaris quan a l’hora de veritat saben que les peles van al davant i que el català és secundari, una mania dels votants que cal emfatitzar quan toca eleccions? Estic segur que quan és a Madrid, negociant mesures econòmiques d’abaratiment de l’acomiadament o d’evitar impostos a les grans fortunes, no se li escapen pas catalanades de l’estil “tanto de bueno que se esdevenga”.

Ara acabo d’arribar de comprar al supermercat del costat de casa, el Mercadona, un exemple de retolació i megafonia en català. Però avui la megafonia anunciava la possibilitat de comprar a dojo, o al detall, o a la menuda. És clar, els responsables de Mercadona deuen haver pensat que aquests mots són excessivament diferents de l’espanyol i han tirat pel dret, han dit “...ara podeu comprar a granel...”. No ens ha d’estranyar ! Per què s’ha d'esforçar el comerç a diferenciar-se de l’espanyol si no ho fan aquells que han de donar exemple, els nostres dirigents, en concret no ho fan els més suposadament catalanistes ?


Bon jorn i salut a totes i a tots!