diumenge, de juny 15, 2008

65 hores? Ni parlar-ne. Mobilitza't!

Mobilitzem la xarxa contra la jornada de 65 horesLa proposta de la comissió europea d'augmentar la jornada setmanal a 65 hores representa una lamentable involució i un atemptat contra els drets dels treballadors.

Com fer-ho?
1.-Posa el banner al teu web o blog
2.-Escriu un post sobre el tema
3.-Envia'l per mail a tots els teus amics
4.-Fes saber als eurodiputats del teu país que NO ELS VOTARÀS si aproven la mesura amb el seu vot.
5.-Tradueix la campanya al teu idioma i difon-la al teu país.
Bon jorn i salut a totes i a tots!

dilluns, de juny 09, 2008

Air Berlin no té cap problema amb idiomes minoritaris però el té amb un idioma mitjà com el català

Sehr geehrte Frau Baschwitz,
Ich schreibe Ihnen in Ihrer Eigenschaft als Verantwortliche für öffentliche Beziehungen von Air Berlin (AB). Dieses Kommerziellluftfahrtunternehmen wirkt intensiv in dem Territorium, wo die katalanische Sprache (meine Muttersprache) die eigene und offizielle Sprache ist: die Balearische Inseln, Katalonien und Valencia (AB fliegt nach Maó, Barcelona, Alacant, Valencia, Eivissa und Palma). Der CEO von AB, Hr. Joachim Hunold, hat sich kürzlich in einem Editorial ausgedrückt (Air Berlin Magazin von Juni/Juli von 2008; Seite 3, Titel: "Das kommt mir spanisch vor!" ) , gegen die Rechtmäßigkeit der Regierung der Balearischen Inseln (eine der öffentlichen Behörden, die wachen damit die katalanische Sprache sich von der Verfolgung erholt, an der sie entlang den letzten Jahrhunderten gelitten hat), die katalanische Sprache weiter zu fördern.
Der Ausdruck dieser Meinung wäre für sich selbst, bezüglich des Inhalts, sehr respektabel. Ich wende mich immerhin an Sie weil die Arten und der Ton, den er in diesem Artikel dazu verwendet hat, solche Meinungen zu befördern, habe ich sie als tief offensiv empfunden (um nicht über die unglückliche Vignette zu sprechen, die Referenz zu den "saupreissische Katalaner" macht); nicht offensiv persönlich, sondern als europäischer Bürger, und natürlich als Katalane. Ich werde nicht in den Details hereinkommen, weil sie zu klar sind.
Ich verlange von Ihnen dennoch, dass Sie mir in den nächsten Tagen irgendeine Erklärung oder Mitteilung zurückgeben, von der es deutlich wird, daß ab jetzt AB (das eine Webseite mit dreizehn (13) Sprachen unterhält) meiner sprachlichen Realität respektieren soll, gegenüber die ich (genau sowie irgendwelchem anderen europäischen Bürger) höheren Respekt erwarte. Anderenfalls sähe ich mich dazu angetrieben, all meinen Bekanntschaften und meinem ganzen Bürgerumfeld zu empfehlen, von jetzt an von den von Air Berlin angebotenen Diensten abzusehen und eine andere um mit zu fliegender Gesellschaft auszuwählen.
Ich bleibe in Wartestellung von einer Antwort von Ihnen.Vielen Dank für Ihre Aufmerksamkeit.
Mit freundlichen Grüßen,
-------------------------------
Benvolguda Sra. Baschwitz:
Us escric en la vostra qualitat de responsable de relacions públiques d'Air Berlin. Aquesta empresa d'aviació comercial opera intensivament en el territori on la llengua catalana (la meva llengua) és la llengua pròpia i oficial: Illes Balears, Catalunya i el País Valencià (hi teniu destinacions a Maó, Barcelona, Alacant, València, Eivissa, Palma). El conseller delegat d'Air Berlin, el Sr. Joachim Hunold s'ha expressat recentment, en l'editorial d'Air Berlin Magazin de juny/juliol de 2008 (pàgina 3, titulada "Das kommt mir spanisch vor!" ) , en contra de la legitimitat del Govern de les Illes Balears (una de les autoritats públiques que vetllen perquè la llengua catalana es recuperi de les persecucions que ha sofert al llarg dels darrers segles) de continuar fomentant l'ús de la llengua catalana.
L'expressió d'aquesta opinió seria per si mateixa, quant al contingut, d'allò més respectable. M'adreço a vós, tanmateix, perquè les maneres i el to que ha emprat per a vehicular les opinions que apareixen en aquest article (per no parlar de la desafortunada vinyeta que fa referència als "saupreissische Katalaner" ) , les he trobades profundament ofensives; ofensives no a títol personal, sinó com a ciutadà europeu i, naturalment, com a català. No entraré en els detalls perquè són massa evidents.
Us demano, però, que en els propers dies em feu arribar algun tipus de declaració o de comunicació de la qual es desprengui que, a partir d'ara, Air Berlin (que manté un portal web amb tretze (13) llengües ) , mostrarà uns nivells de respecte superiors envers la meva realitat lingüística, digna com la de qualsevol altre ciutadà europeu. Altrament, em veuria impel·lit a recomanar a totes les meves coneixences i a tot el meu entorn ciutadà que prescindís d'ara endavant dels serveis oferts per Air Berlin i escollís una altra companyia per volar.
Resto a l'espera d'una resposta per part vostra.Ben cordialment,
--------------------

Air Berlin ha demostrat novament el seu menyspreu a la llengua catalana i a la nostra cultura. Ho ha fet aquest cop amb un editorial escrit pel president de la companyia a la revista que reparteixen als passatgers dels seus vols. La companyia alemanya té seu a Mallorca i des d'allà fa anys que fa mans i mànigues per desprendre's d'allò que diuen que els fa tanta nosa: la catalanitat del territori i la seva gent. Tanmateix, no renuncien a fer negoci amb els nostres diners. És a dir, volen els nostres diners, volen el nostre paisatge i el seu atractiu turístic, però no ens volen a nosaltres. Cal dir-los clarament que si no hi ha una rectificació explícita per part seva i un canvi radical en el seu tracte a la nostra llengua, hi haurà un boicot i campanyes de desprestigi de la seva companyia i el que ells mateixos representen.
Envia aquest correu a la responsable de relacions públiques de la companyia aèria i al president d'AirBerlin Ibèria, Álvaro Middelmann.

Felip Puig, l'incendiari sobrat.

Si abans semblava que l'objectiu d'en Felip Puig era restablir les relacions entre CiU i ERC ara ja no és així. Les declaracions criticant ERC amb l'argument de la suposada manca de legitimitat del vice-president del govern català semblen indicar que CiU va de sobrada amb el suport al PSOE a Madrid i que aquesta influència ecspanyola ja li ha de donar prou poder a Catalunya.

dissabte, de juny 07, 2008

Resultats cantats a ERC: Puigcercós i Benach tenen el 63 % i Carretero el 27 %

Digueu-me esquemàtic, però si la crisi no és prou grossa l'electorat sempre tira al centre, ...i si, els extrems són fonamentals per a fer de consciència crítica, però no mamen poder.
A més, en un partit de centre esquerra els extrems també tenen la facultat de poder optar per partits de l'entorn, i els afins a l'Uriel Bertran tenen l'opció de la CUP, però en Carretero té avantatge perquè CiU encara no s'ha definit independentista.
Al final el gruix dels vots van al centre i el centre són Puigcercós i Carod. Potser en Carretero haurà quedat segon amb el 27 % dels sufragis, però (si deixem al marge el fet que el personalisme del Puigcercós haurà quedat satisfet) la qüestió és que el sector centrista aglutina el 63 %.

dimarts, de juny 03, 2008

Ho hem aconseguit, el català ja és normal a facebook.



Ho hem aconseguit, el català ja és normal a facebook. Malauradament no ha estat ni per sentit democràtic i responsable dels seus creadors ni de les institucions catalanes i internacionals sinó per voluntarisme resistencial. Ho hem hagut de traduir els usuaris. Això és lloable però no és normal! Si que hem demostrat que el nostre poble té energia per a demostrar que podem estar al nivell dels poderosos, però potser ja n'hi ha prou de tant voluntarisme i de tanta resistència. Potser ja seria hora de ser normals i de que les nostres institucions demostressin més determinació en la defensa de la nostra dignitat.