diumenge, de juny 24, 2007

Propaganda espanyolista subliminal amb l'excusa que el català és el 88 idioma del mon.

El català és l'idioma 88 però en realitat ens volen colar que l'espanyol és el segon i no és cert.
Diu la notícia que la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat Barcelonina ha declarat que la nostra és la 88 llengua, amb més parlants que el suec i el búlgar. Curiosament s'explica que aquesta xifra prové de l'enquesta de 2003 en la qual aquest nombre de persones declaren conèixer l'idioma. Però el més curiós és que a continuació s'esforcen en fer-nos combregar que el segon idioma és l'espanyol. Això em sembla propaganda subliminal, perquè si el sistema de recompte és el mateix, no és creïble que els que coneixen anglès siguin únicament els habitants dels països anglòfons.

Si sumem a aquests suposats 322 milions d'anglòfons tots els altres milions que coneixen l'anglès dubto moltíssim que l'espanyol estigui en segon lloc.

dimarts, de juny 12, 2007

No anunciar als diaris films que no tinguin copia en catala

No vull comparar l'alcohol amb la cinematografia, tot i que ambdues serveixin per evadir-se. Vull comparar la responsabilitat de determinats agents socials.
.
Ahir sentia com els principals diaris havien subscrit un codi d'autoregulació segons el qual, avant posaven l'ètica a guanyar diners i es negaven, en conseqüència, a publicar publicitat de begudes alcohòliques en determinades condicions i contextos.
.
Al nostre país hi ha empreses de cinema que ens discriminen a partir d'un esquema molt simple: frisen pels nostres diners però alhora ens menyspreen de tal manera que ens neguen el visionat de la còpia del film en la llengua pròpia del país.
.
I la premsa, en aquest cas, no solament no exerceix d' abanderada de l'ètica sinó que fins sembla que recolzi el menyspreu omplint pàgines de publicitat per aquestes mateixes pel·lícules.