dijous, de maig 18, 2006

El barça com a vici

Jo diria que el Barça té elements addictius. Si ens fixem en les drogues o en les escurabutxaques un dels elements addictius està en la tensió i la inestabilitat premiada amb el plaer ocasional. Tot pot canviar al darrer moment, tot va bé però tot pot estroncar-se, o a l'inrevés. Sufrir molt, estar units en la desgràcia, passar-ho malament però potser al darrer moment ho capgirem tot i gaudim del cel, ...i potser a partir de demà tornem al calvari, però quí sap si, amb l'estómac encongit i el cul apretat, caminant pel fil de la navalla damunt del precipici, de sobte torna la felicitat. Absolutament addictiu!

1 comentari:

Fantassin ha dit...

Diu avui Busot:

http://busot.blogspot.com/2006/05/busot-declara-una-vaga-de-24-hores-per.html

Busot declara una vaga de 24 hores per la vexació al President de la Generalitat a París i contra l'abús dels VIP's a la final de la Champions
Posted: 18 May 2006 03:46 AM CDT
Ens sap greu però ens veiem amb l'obligació moral de fer-ho. Busot declara una vaga de 24 hores en una protesta de dignitat nacional pel tracte vexatiu que ahir va patir Pasqual Maragall a l'estadi de Saint Denis durant la final de la Champions. Diem vexatiu perquè els serveis de protocol van col·locar al President de Catalunya a la fila de darrere Zapatero, Laporta i el rei i la reina d'Espanya. Estaven més ben 'col·locats' que Maragall fins i tot dos Secretaris d'Estat: el d'Economia, David Vegara, i el de Comunicació, Fernando Moraleda. Per cert, aquest darrer reconegut seguidor acèrrim del Reial Madrid. Però què s'han cregut aquesta gent? Maragall havia d'estar al costat de Laporta, com a mínim, i ser el primer en rebre la Copa de mans dels jugadors blaugranes un cop aconseguida.

Des de Busot desconeixem el perquè de tot plegat però exigim responsabilitats ja sigui als serveis de protocol del Club, de la inutilitat dels de la Generalitat, dels de l'Estat o de la UEFA però una ofensa així no pot sortir gratis a qui n'hagi estat el responsable. A algun busotaire li podrà semblar que n'estem fent un gra massa però són en aquests detalls en els que es demostra l'autoestima i l'orgull d'un poble i d'una nació. El President de Catalunya havia d'estar en primer pla al costat d'un equip que tots sabem que és més que un club.

A més, els gestos de Zapatero tampoc eren gratuïts. Era plenament conscient que la seva imatge a Catalunya pujava 100 punts de valoració cada vegada que l'enfocaven tot seguint el partit. Celebrem que un president espanyol sigui del Barça com també ho és el president extremeny, Juan Carlos Rodríguez Ibarra. Però que s'utilitzi el seu barcelonisme amb finalitats d'obtenir rèdits polítics no ens sembla un exemple d'ètica. A ningú se li escapa que el 18 de juny a Catalunya hi ha un referèndum i que Zapatero comença la precampanya demà divendres a Girona. En aquesta vida, i menys en política, no hi ha res gratis.

I l'altre element d'enuig de l'equip de redacció de Busot ha estat l'abús que han fet els VIP's de les invitacions per a la final. Hi ha dirigents polítics, alguns dels quals bons amics de Busot i sembla que ni del Barça, que van trincar 12 invitacions. Mentre, milers d'autèntics culés van haver de resignar-se després d'hores de cua o de fraus com el perpetrat per Reial Automòbil Club de Catalunya sembla que amb la connivència del Futbol Club Barcelona. Capítol a banda mereixen tota la legió de col·laboradors, periodistes que ahir no treballaven, tertulians i altres espècimens de mitjans de comunicació que també van entrar a Saint Denis per la patilla.

Quanta d'aquesta gent segueix habitualment al Barça i es preocupa pel resultat o el partit que ha fet en cada jornada lliguera? Quanta d'aquesta gent s'ha desplaçat a donar la cara pel Barça i per Catalunya en un partit de Lliga en estadis com La Romareda de Saragossa o el José Zorrilla de Valladolid? Però és clar, anar a la final de la Copa d'Europa sí que queda bé i mola. En aquest aspecte del regal indiscriminat d'entrades a VIP's caldria que el Club s'ho fes mirar. Per la resta, chapeau al president Laporta i la seva gent.