dijous, de febrer 02, 2006

Un nom per l'Estatut

Si els nostres veïns de ponent van batejar una de les seves constitucions amb el sobrenom de "La Pepa", nosaltres ens haurem d'escarrassar per a trobar un mot prou adequat per l'Estatut del 2006. En principi sembla evident que serà conegut popularment com "l'Estatut de la Baixada dels Pantalons d'en Mas", però després se m'acut que el poble no és tan prosaic, la gent és més donada als rodolins i als jocs de paraules. Segurament serà conegut com "la Mas-rxa enrere"? o potser "l'Estatut Mas-oquista" per allò de que ens putegem nosaltres mateixos i després sembla que estiguem obligats a gaudir votant-lo? O també "l'Estatut Mas-turbat" perquè ha eixit, amb poca substància, d'una insolidària iniciativa solitària"?

2 comentaris:

Marc Campdelacreu ha dit...

Realment, els noms que proposen són molt bons..
Només una qüestió: creus que la jugada de CiU el beneficiarà de cara a l'electorat? Potser l'intent de recuperar el protagonisme a Madrid i presentar-se com a salvador de l'estatut, farà que alguns vots es traslladin cap a ERC? (en unes hipotètiques eleccions anticipades, que dubto molt que es facin..)

Fantassin ha dit...

Són només intuïcions, arrel de llegir el diari al bar a l'hora d'esmorçar, vull dir que no soc cap expert, però em dóna la sensació que tanta pressió sobre ERC, per a què aprobi l'estatut, és deguda, entre altres raons, a que saben que l'estatut pot ser percebut per la ciutadania com una baixada de pantalons i tenen por de que ERC capitalitzi el vot del descontentament.